Kodak stopt met analoge camera’s in VS, Canada en Europa

“’s Werelds grootste producent van filmrolletjes, Kodak, stopt met het verkopen van analoge camera’s in de VS, Canada en Europa. Het feit dat digitale fotocamera’s dit jaar voor het eerste de analoge camera’s in verkopen voorbij zullen streven, is voor het bedrijf aanleiding om zichzelf anders in de markt te positioneren. Eerder presenteerde het bedrijf dan ook al plannen om zich te richten op snelgroeiende digitale producten zoals medische afbeeldingsapparatuur; het verlaten van de klassieke 35mm-camera’s is een logische volgende stap in deze strategie.”

(bron)

Het is waar, je voelt je tamelijk antiek tegenwoordig als je nog met een analoge fotocamera op straat rond loopt. We waren voor de kerst in Londen en daar is een digitale camera haast zo gewoon als een mobiele telefoon. Toch wacht ik nog even voordat ik er privé eentje aanschaf, de technische ontwikkelingen op dat gebied gaan me nog net even te snel op het moment.