jan 162004
 
“DELFT – De 56-jarige directeur van een schoonmaakbedrijf aan de Nijverheidsstraat in Delft is donderdagmiddag doodgestoken in zijn kantoor. Dat heeft een woordvoerder van de politie donderdag gemeld.”

(bron)

Zonder iets te willen afdoen aan de dood van Hans van Wierden kon ik niet anders dan hier mijn walging over uitspreken. Vanochtend stond in mijn lokale dagblad (Eindhovens Dagblad) weer een hele pagina over de dood van Hans van Wierden, een achtergrondprofiel van de verdachte Murat, reacties van leerlingen, politici en iedereen die denkt er verstand van te hebben of die wil vertellen hoe vreselijk het is dat dit kan in Nederland.

In Delft wordt iemand, waarvan ik de naam niet weet omdat die niet genoemd wordt, om waarschijnlijk net zo weinig reden doodgestoken en mijn dagblad komt niet verder dan een paar regels in de zijkolom van pagina vijf. Geen condoleance registers op internet, geen minuut stilte om 11 uur, geen nationale afschuw. De wereld wordt steeds kleiner, maar de wereld van verschil tussen beide gebeurtenissen is té groot.

jan 162004
 
“’s Werelds grootste producent van filmrolletjes, Kodak, stopt met het verkopen van analoge camera’s in de VS, Canada en Europa. Het feit dat digitale fotocamera’s dit jaar voor het eerste de analoge camera’s in verkopen voorbij zullen streven, is voor het bedrijf aanleiding om zichzelf anders in de markt te positioneren. Eerder presenteerde het bedrijf dan ook al plannen om zich te richten op snelgroeiende digitale producten zoals medische afbeeldingsapparatuur; het verlaten van de klassieke 35mm-camera’s is een logische volgende stap in deze strategie.”

(bron)

Het is waar, je voelt je tamelijk antiek tegenwoordig als je nog met een analoge fotocamera op straat rond loopt. We waren voor de kerst in Londen en daar is een digitale camera haast zo gewoon als een mobiele telefoon. Toch wacht ik nog even voordat ik er privé eentje aanschaf, de technische ontwikkelingen op dat gebied gaan me nog net even te snel op het moment.

 Reacties uitgeschakeld voor Kodak stopt met analoge camera’s in VS, Canada en Europa  Tags: