EduSite: Boek over ‘Integrated e-learning’

“Medewerkers van het Onderwijstechnologisch Expertisecentrum (OTEC) van de Open Universiteit Nederland (OUNL) hebben het boek ‘Integrated e-learning, implications for pedagogy, technology & organization’ uitgebracht.”

(bron)

Tja, eigenlijk had ik deze inmiddels al lang moeten bestellen, maar ik was (uiteraard) het foldertje dat ik tijdens de SURF Onderwijsdagen hiervan kreeg kwijt geraakt en had dus geen url voor de website van de uitgever of het boek zelf meer. Mijn exemplaar is nog in bestelling, dus geen recentie op deze plaats. Wél alvast een recentie van de bijbehorende website. Of het een nieuwe trend is weet ik niet, maar ook het onlangs verschenen Reusing online resources. A sustainable approach to e-learning had een uitgebreide bijbehorende website.

Op de website van Integrated e-learning vind je per hoofdstuk een uitgebreide beschrijving van de inhoud én een smoelenboek van de auteurs per hoofdstuk. Als je dus de OTEC mensen niet zo goed kende, weet je nu in ieder geval al hoe ze er uit zien. Dat is altijd prettig als je na het lezen van een hoofdstuk waar ze aan meegewerkt hebben contact met ze wilt opnemen. Of de gegevens in het boek staan weet ik nog niet, maar aan de hand van hun naam moet je ze redelijk eenvoudig kunnen vinden op de OUNL website.
Bestellen is overigens eenvoudiger gezegd dan het op het eerste gezicht lijkt, want het bestelsysteem van de uitgever is nou niet echt heel gebruikersvriendelijk. Zo werd mijn ‘Basket’ leeg gemaakt omdat ik mijn land van herkomst wilde instellen en als je uiteindelijk wilt gaan bestellen weten ze je niet eens bij benadering te vertellen hoe lang bestellen via de goedkope of de veel duurdere (+ 9 EURO) verzendmethode gaat duren. Daarom heb ik hem maar gewoon via Proxis gekocht, duurt ongeveer (lees: maximaal) 10 dagen en de wisselkoers van Proxis is redelijk, met 36,92 EURO (inclusief gratis verzenden) is het net een paar cent duurder dan de goedkope verzendmethode van de uitgever (36,61 EURO), maar een stuk goedkoper dan de luchtpost optie (die 45,96 EURO kost). Je zult bij het bestellen dan wél over een creditcard moeten beschikken, of de rekening vooraf betalen.