IMS Reusable Competencies specificatie wordt IEEE standaard

“In a move that is meant to be the first more, IMS donated the Reusable Definition of Competency or Educational Objective (RDCEO) specification to the IEEE Learning Technology Standards Committee (LTSC) for development as a standard. Apart from enabling wider adoption of RDCEO, the decision represents a streamlining of the specification-to-standard process that has been widely touted for many years.”

(bron)

Een bericht waar ik nog niet van weet of ik er blij mee moet zijn of niet. De RDCEO specificatie was niet de eerste specificatie waar ik van zou verwachten dat het een standaard zou worden. Het is een specificatie die nog niet veel gebruikt wordt en waar ik ook nog niet van kan overzien of hij volwassen genoeg is om vast te gieten in een standaard. Daar zijn andere, zoals bijvoorbeeld de Contentpackaging specificatie, waarschijnlijk veel geschikter voor.