Britten angstig voor computers

“Eigen Engels onderzoek heeft het uitgewezen: Britten hebben een zekere angst om computers te gebruiken. Het blad Computeractive, de Britse versie van het Nederlandse magazine ComputerIdee en eveneens uitgegeven door VNU, voerde het onderzoek uit. Tweeduizend volwassen Britten werden ondervraagd en 42% van hen weet zeker dat het niet handig is om een computer te gebruiken; 28% wil veel van en over computers weten, terwijl 80% de mogelijkheden slechts gedeeltelijk benut. Ruim 50% wordt zelfs nerveus bij het gebruik van internet en e-mail.”

(bron)

Grappig bericht, vooral als je actief bent op het gebied van leertechnologiespecificaties. Want dan kun je nog aardig wat leren van de Britten. Overigens weet ik inmiddels uit ervaring dat ook in Normandië er mensen rondlopen die er zo over denken. Al was degene die me dat daar vertelde zelf een Brit…

Overigens kon ik op de site van Computeractive het onderzoek helaas niet (meer?) vinden.