Nederlanders ook bang voor de computer

 Gepubliceerd door om 14:50  Algemeen
okt 152003
 
“Bang voor de computer. Zweterige handjes en verkrampte spieren bij het zien van een beeldscherm. Het komt in onze sterk gedigitaliseerde samenleving nog steeds vrij vaak voor, ontdekte onderzoeker John Beckers. " Computerangst is een taboe. De meeste mensen durven het niet te bekennen, zeker niet als ze jong zijn."”

(bron)

Ja zeg, het is wat, ben ik net aan het vertellen dat onze Britse buren bang zijn voor de computer, promoveert er in Nederland iemand die aangeeft dat wij Nederlanders er ook last van hebben. Maar dat wij er ook nog eens niet over durven te praten. Zou hij geweten hebben van de Britten?

 Reacties uitgeschakeld voor Nederlanders ook bang voor de computer  Tags:

Britten angstig voor computers

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
okt 152003
 
“Eigen Engels onderzoek heeft het uitgewezen: Britten hebben een zekere angst om computers te gebruiken. Het blad Computeractive, de Britse versie van het Nederlandse magazine ComputerIdee en eveneens uitgegeven door VNU, voerde het onderzoek uit. Tweeduizend volwassen Britten werden ondervraagd en 42% van hen weet zeker dat het niet handig is om een computer te gebruiken; 28% wil veel van en over computers weten, terwijl 80% de mogelijkheden slechts gedeeltelijk benut. Ruim 50% wordt zelfs nerveus bij het gebruik van internet en e-mail.”

(bron)

Grappig bericht, vooral als je actief bent op het gebied van leertechnologiespecificaties. Want dan kun je nog aardig wat leren van de Britten. Overigens weet ik inmiddels uit ervaring dat ook in Normandië er mensen rondlopen die er zo over denken. Al was degene die me dat daar vertelde zelf een Brit…

Overigens kon ik op de site van Computeractive het onderzoek helaas niet (meer?) vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor Britten angstig voor computers  Tags: