“Schools to Avoid: University of Florida”

“The University of Florida has apparently come up with a technological approach to deal with P2P file sharing on their campus networks. According to this article on wired.com they have developed a program that scans the PCs of students in the UF dorm rooms. The program, dubbed ‘Icarus’ not only detects P2P applications but viruses, worms, and other trojans. If a P2P application is found then an e-mail is sent to the user, a message is popped up on their screen, and their internet connection is disconnected. First time offenders lose their connection for 30 minutes. The second offense results in a 5 day loss. The third strike results in an indefinite loss of connectivity.”

(bron)

Zoals uit de titel blijkt zijn er nogal wat mensen die het niet helemaal eens zijn met dit initiatief van de Universiteit van Florida.


Zeker ook bij “The Independent Florida Alligator” (een studentenblad) is men het er helemaal niet mee eens en sleept men er een stel studenten bij die nietsvermoedend werden afgesloten. Terwijl ze toch echt niets aan het doen waren wat niet mag.

Tja, blijft moeilijk natuurlijk. De universiteit verteld niet waar ze op scannen, om te voorkmen dat er wegen omheen gevonden worden. Ze gaan ook voorbij aan de niet illegale gebruiksmogelijkheden van P2P netwerken. En een uitspraak als “The purpose of our network is to support the academic purpose of our university,” Blansett said. “People are not file sharing to do their homework.” (bron) getuigd niet echt van veel verstand van zaken of open staan voor de mogelijkheden van het gebruik van internet op een andere manier dan het bekijken van de pagina’s van een ELO en/of het versturen van een aantal mailtjes. Overigens, server in het algemeen waren al lange tijd verboden, dus een BLOG bijhouden mag er ook niet (in ieder geval niet op je eigen servertje).