sep 092003
 
“De elektronische leeromgeving is op de Universiteit van Amsterdam (UvA) niet meer weg te denken. Had de universiteit een aantal jaar geleden nog amper ervaring met e-learning, inmiddels komt docent noch student er nog onderuit. Blackboard wordt intensief gebruikt en meer en meer komt het digitaal portfolio in zwang.

Frank Benneker (ICT-specialist) en Petra Smulders (Programmamanager ICT) houden samen een presentatie over het gebruik van ICT aan de UVA, waarbij ze zowel vertellen over keuzes die in het verleden zijn gemaakt, als over ontwikkelingen die invloed hebben op de toekomst.”

(bron)

Mediatheken en bibliotheken hebben vaak nog problemen met het vinden van hun rol in relatie tot elektronische leeromgevingen. Bij mijn werkgever (Fontys) zijn de mediatheken ook (nog) hard aan het werk hieraan. Dat is natuurlijk overigens al het halve werk: je realiseren dat je er aan moet werken. Dit soort bijeenkomsten kunnen hieraan bijdragen.

Uitkijken voor stuntaanbiedingen ADSL

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
sep 092003
 
Freeler, zelf ook een aanbieder van ADSL, roept consumenten op om goed te letten op datalimieten bij de keuze van een ADSL abonnement. Veel stuntaanbieders zijn afgestapt van het principe van onbeperkt internetten voor een vast bedrag per maand via ADSL. Zij bieden ADSL aan in combinatie met een datalimiet. Dit kan de consument veel extra geld kosten.”

(bron)

Freeler komt met een overzicht van aanbiedingen waarin allereerst even uitgelegd wordt wat internetgebruik nu eigenlijk ‘kost’ in MB’s (is al erg handig voor beginnende gebruikers) en daarnaast een overzicht per aanbieding. Lees verder….