Google doet KaZaA-imitators in de ban

“Google heeft links naar illegale varianten van de uitwisselsoftware KaZaA verwijderd uit zijn zoekmachine. Dit meldt webnieuwsdienst Cnet.”

(bron)

Net als je denkt dat het niet gekker kan worden, kom je gelukkig altijd weer een berichtje tegen dat het tegendeel aantoont. Zo ook nu weer. Via het bovenstaand bericht in de automatiseringsgids kwam ik bij de CNET News site. Daar wordt, net als in de automatiseringsgids, uitgelegd dat de eigenaar van KaZaA, te weten Sharman Networks, een dreigende brief naar Google gestuurd heeft met het dringend verzoek alle verwijzingen naar ‘illegale versies van KaZaA’ te verwijderen. Dat zijn de welbekende versies zonder spyware en zonder popups. Waarom? Nou, simpel, omdat het een overtreding van het copyright van Sharman Networks is. :-) Google heeft aan het verzoek voldaan, MAAR, als je nu op kazaa zoekt in Google, krijg je niet alleen de gebruikelijke resultaten, maar ook een boodschap onder aan de pagina met Dankzij een klacht van Digital Millennium Copyright Act, hebben we 8 resultaten verwijderd van deze pagina. Indien gewenst, kun je de DMCA klacht lezen voor deze verwijderde resultaten. (ja op de Nederlandse Google krijg je dit netjes in het Nederlands).
Zijn de sites daarmee moeilijker te vinden? Nou nee, want wat lees je in de DMCA klacht? Juist ja, een mooi lijstje met de adressen van de sites die het betreft. Het leven is toch mooi :-)