Het volgend “gevaar”

 Gepubliceerd door om 16:50  Tools
aug 192003
 
“Na MSBlaster: uw systeem is nog steeds in gevaar. Nu zit er een foutje in DirectX”

(bron)

Kunnen we hier ook alvast een anti-virus voor hebben?

Dames en heren: prima, u heeft geen vertrouwen in wat Microsoft allemaal met uw pc wil doen, u denkt dat Bill echt wil weten wat uw hardware-configuratie is, of u OpenOffice gebruikt of toch nog stiekum Netscape. Leuk en aardig, maar installeer nu gewoon die patches die Microsoft levert of schakel over op een typemachine (of als het echt moet Linux).

 Reacties uitgeschakeld voor Het volgend “gevaar”  Tags:

Anti-virus

 Gepubliceerd door om 16:43  Internet
aug 192003
 
“Goedaardig virus verwijdert worm

Een recentelijk ontdekte variatie op Blaster bevat een nogal ongewone lading. Na besmetting wordt de oorspronkelijke worm vernietigd en de patch van Microsoft geïnstalleerd. Blaster.d is daarmee in feite te beschouwen als een soort anti-virus.”

(bron)

Zo kan het dus ook. Het verhaal gaat verder met: Virusbestrijders beschouwen Blaster.d niettemin als een kwaadaardig verschijnsel. En daar ben ik het dan weer niet helemaal mee eens. Want hoewel het anti-virus gebruik maakt van dezelfde kwetsbaarheid om zichzelf te installeren, zorgt het er ook voor dat anderen dat niet meer kunnen. Dat doet het programma alleen maar bij de pc’s die kwetsbaar zijn voor het oorspronkelijke virus. Mensen die dus meteen de update geïnstalleerd hebben lopen helemaal geen risico. Het enige wat ik aan commentaar zou hebben is: had dat niet wat eerder gekund, bijvoorbeeld een week of twee geleden, dan hadden we er echt wat aan gehad.

 Reacties uitgeschakeld voor Anti-virus  Tags:

Outlook Express wél verder ontwikkeld

 Gepubliceerd door om 09:12  Tools
aug 192003
 
“Feedback van gebruikers brengt Microsoft op andere gedachten:
De verdere ontwikkeling van het populaire Outlook Express wordt ondanks eerdere berichten niet stilgelegd. Na een interne discussie en sterke feedback van gebruikers heeft Microsoft besloten het gratis mailprogramma een tweede leven te gunnen. Vorige week zei de softwaregigant nog dat nieuwe features alleen zijn weggelegd voor het Outlook of MSN Hotmail. Niet dat Outlook Express helemaal zou verdwijnen; er zou echter geen hogere versie dan de huidige (6.0) verschijnen.”

(bron)

Gelukkig dan maar.
Zie ook het eerder bericht over de stopzetting van de verdere ontwikkeling.

 Reacties uitgeschakeld voor Outlook Express wél verder ontwikkeld  Tags:

Te veel seks in biologieboek

 Gepubliceerd door om 07:00  Algemeen
aug 192003
 
“Een aantal reformatorische middelbare scholen willen een biologieboek veranderd zien, omdat de afbeeldingen in hun ogen te aanstootgevend zijn. De reformatorische scholen in de regio Apeldoorn, Kampen en Amersfoort willen nu een gekuiste versie van het biologieboek.

Het gaat om zo’n 5.000 boeken die uitgeverij Wolters Noordhoff moet gaan aanpassen. De hoofdstukken waarin de menselijke seksualiteit wordt behandeld, moeten direct geschrapt worden, menen de scholen. De afbeeldingen in de originele druk zouden te confronterend zijn voor de leerlingen van de onderbouw.

De reformatorische scholen benadrukken dat de inhoud van het boek de ‘toets van Gods woord’ moet kunnen doorstaan. Wolters Kluwer vindt het allemaal prima, maar heeft wel laten weten dat de scholen zelf moeten opdraaien voor de kosten.”

(bron)

:-) Ik dacht echt dat dat niet meer bestond in Nederland. Wel dus.

 Reacties uitgeschakeld voor Te veel seks in biologieboek  Tags: