Anti-virus

“Goedaardig virus verwijdert worm

Een recentelijk ontdekte variatie op Blaster bevat een nogal ongewone lading. Na besmetting wordt de oorspronkelijke worm vernietigd en de patch van Microsoft geïnstalleerd. Blaster.d is daarmee in feite te beschouwen als een soort anti-virus.”

(bron)

Zo kan het dus ook. Het verhaal gaat verder met: Virusbestrijders beschouwen Blaster.d niettemin als een kwaadaardig verschijnsel. En daar ben ik het dan weer niet helemaal mee eens. Want hoewel het anti-virus gebruik maakt van dezelfde kwetsbaarheid om zichzelf te installeren, zorgt het er ook voor dat anderen dat niet meer kunnen. Dat doet het programma alleen maar bij de pc’s die kwetsbaar zijn voor het oorspronkelijke virus. Mensen die dus meteen de update geïnstalleerd hebben lopen helemaal geen risico. Het enige wat ik aan commentaar zou hebben is: had dat niet wat eerder gekund, bijvoorbeeld een week of twee geleden, dan hadden we er echt wat aan gehad.