Kennisnet podcast over Chromebooks

Kennisnet_Podcast

Er gaan een paar mensen spontaan van hun stoel af vallen als ik beken dat ik nog niet eerder toegekomen ben aan het luisteren naar een van de afleveringen van de Kennisnet Podcast. Immers, zeker nu ik weer bijna dagelijks wat langer dan voorheen met het OV reis, zou ik toch ook tijd moeten hebben om te luisteren naar wat  Frans Schouwenburg en Michael van Wetering te bespreken hebben.

Goed, hij is inmiddels toegevoegd aan Feedly (want de ‘gewone’ RSS-feed is via libsyn ook te vinden: http://kennisnet.libsyn.com/rss) en ook maar even op mijn iPad bij de Podcasts, dus het zal vast niet alleen bij die ene aflevering over Chromebooks blijven waar ik net naar heb zitten luisteren (niet in de trein overigens). Dit keer gingen Frans en Michael in gesprek met Arco de Bonte, leraar in groep 8 en ict-coördinator en -innovator op de Koningin Juliana School in Schravenpolder. Het verhaal van Arco wijkt niet echt af van wat ik van Koen hoorde toen ik bij hem in Cuijk op bezoek ging, maar het is sowieso natuurlijk altijd goed om  meerdere bronnen en invalshoeken te hebben.

Ook interessant is de link naar de Google+ community over Google waar Nederlandse leraren en docenten elkaar treffen: de Nederlandse Google Educator Group (GEG). Je moet toestemming vragen om lid te worden, maar dat gaat redelijk snel heb ik vanavond gemerkt. De groep gaat niet alleen over Chromebook, al kun je daar o.a. ook de ervaringen van Arco met de Chromebit vinden.

Je kunt de podcast hieronder beluisteren:

De andere Kennisnet podcasts zijn hier te vinden: http://kennisnet.libsyn.com/podcast 

(met dank aan Ad voor de tip via WhatsApp)