Menu
Categorieën
Samsung toont fototoestel met Android 4.1 Jelly Bean
29 augustus 2012 Android


Nee, ze waren niet het eerste. Nikon kondigde eerder al de Coolpix s800c, die ook gebruik maakt van Android, maar dat is ‘slechts’ Android 2.3.3 en sorry hoor, maar dan krijg je mij niet snel meer, die versie van Android is van februari 2011. En er zijn meer verschillen, specificaties die de Samsung Galaxy Camera een heel interessant apparaat maken. Toegegeven, het is bekend: het beste fototoestel is het toestel dat je altijd bij je hebt. En voor mij is dat mijn iPhone. Maar deze Galaxy heeft een echte zoomlens met 21x optische zoom, dat zie ik mijn iPhone niet doen. Terwijl hij wél ook over Wifi beschikt én 3G (en 4G maar daar heb ik nog niets aan) én dus over Android 4.1, dus daarmee ook toegang tot applicaties waarmee je de video even kunt bewerken, foto’s kunt bijsnijden of van een filter of overlay kunt voorzien en dan kunt oploaden naar de gewenste plek, of via de WordPress applicatie meteen op je weblog plaatsen. Precies dus zoals je met je iPhone of andere smartphone ook zou doen.

Het duurt nog tot oktober tot hij op de markt komt. Ik zie bij Portable Gear dat de adviesprijs €599,- gaat worden. Ik kon bij Engadget ook nog niets vinden over de videoresolutie. Het is jammer dat hij geen microfoon ingang heeft, want een videocamera met microfooningang, Android, een goede lens, optische zoom en Wifi voor €599,- zou wel een heel andere draai geven aan “video op mobiele devices“. 😉

"4" Comments
 1. Pingback: Mathias Lyssens (@MathiasLyssens)

 2. Hoi Pierre,

  Je schrijft dat het beste toestel je iPhone is, omdat je die altijd bij je hebt. Ik heb tijdens mijn vakantie zowel gebruik gemaakt van mijn telefoon als Nikon D40, een heel eenvoudige DSR, maar de verschillen zijn heel groot hoor! Op het scherm van een phone valt het nog niet zo op, maar als ik een mooi fotoalbum wil maken gebruik ik zeker geen foto’s van mijn HTC!

  • Hoi Henk,

   Natuurlijk, daar heb je ook helemaal gelijk in. Ik moet ook leren nóg beter aan bronvermelding te doen (foei, en dat voor een promovendus! ;-)) maar de uitspraak is ook niet van mij. Het is een uitspraak van Chase Jarvis, zie ook: “the best camera is the one that’s with you” voor een aantal verwijzingen naar zijn werk.

   Het idee is dat het niet gaat om welk toestel technisch het beste foto’s maakt (er zijn er altijd die beter zijn), het is wat je er mee vast legt dat uiteindelijk bepalend is voor de kwaliteit van de foto.

 3. Pingback: @moniquekromhout

Reacties zijn niet toegestaan
*