Menu
Categorieën
Alles wat je altijd al over iBooks Author wilde weten….
18 april 2012 eBooks

Op Apps in Education staat een lange lijst met bronnen voor iBooks Author. De lijst bestaat voor een groot deel uit gratis bronnen, met als belangrijke uitzondering de sjablonen die je kunt kopen voor gebruik binnen iBooks Author zoals bijvoorbeeld deze, deze of deze.

Ik heb de bronnen zitten doorkijken en voor mezelf weer een selectie gemaakt van wat er beschikbaar was met toelichting waarom ik ze bruikbaar vind.

Een aardig en compleet overzicht is te vinden in het bericht “Create an interactive eBook for the iPad using iBook Author: THE COMPLETE GUIDE“. De filmpjes zijn een beetje uit de losse pols opgenomen, maar ze beschrijven het hele proces van de start tot het publiceren voor verkoop.
Bij het Emerson college vindt je de verschillende handelingen meer opgesplitst in korte filmpjes en tekstuele beschrijvingen.
Kinderen van de King Henry VIII School hebben zelf een aantal filmpjes gemaakt van toepassingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het gebruik van study cards, interactieve afbeeldingen of de video widget.

Deze twee pagina’s gaan alleen over afbeeldingen: #1 en #2, vooral handig als je daarmee in de knoop raakt.

O’Reilly heeft een heel compleet en gratis eBook (in PDF, ePUB, Mobipocket formaat) gemaakt over iAuthor. De PDF-versie is 105 pagina’s lang. Het is even een beetje gedoe om het boek te ‘kopen’, want ondanks dat het gratis is moet je de hele koop-procedure doorlopen (geen creditcard nodig en ook vanuit Nederland gewoon te doen). Maar het lijkt me de moeite waard als naslagwerk als je met iAuthor aan de slag gaat.

Bonus
Het filmpje boven bij dit bericht wordt niet genoemd in de uitgebreide lijst. Toch vond ik die nou juist heel erg mooi als overzicht van wat iAuthor kan. Zeker ook omdat je het boek dat besproken wordt kunt kopen voor 99 eurocent.
Als je kinderen hebt dan is dit zeker een aanrader. Het laat heel mooi zien hoe je relatief eenvoudig in iBook Author toch heel mooie eBooks (iBooks) kunt maken voor de iPad.

Een uitgebreidere versie van de uitleg kun je hier zien:

Deel dit bericht:
"8" Comments
 1. Pingback: Kristof Brodeoux (@KristofBrodeoux)

 2. Pingback: (@ictoblog) (@ictoblog)

 3. Pingback: (@frankthuss) (@frankthuss)

 4. Pingback: Alles wat je altijd al over iAuthor wilde weten…. » ICT & Onderwijs BLOG | OnderwijsRSS | Scoop.it

 5. Mooi overzicht Pierre, dank je.
  Ik heb die sjablonen van Jumsoft al een poosje in gebruik. Ze geven wb layout mooi resultaten. Voor de nodige afwisseling. Is de aanschafprijs waard.

  • Ah, mooi. Goed om te weten. Ik kan zelf helaas nog wat minder met iBooks Author omdat hij niet in een VMWare image werkt en ik op het moment geen Mac ter beschikking heb.

 6. Pingback: Remco Bron (@remcobron)

 7. Pingback: Alles wat je altijd al over iAuthor wilde weten…. » ICT & Onderwijs BLOG | ICT in de lerarenopleiding | Scoop.it

Reacties zijn niet toegestaan
*