Menu
Categorieën
Vergelijking iMovie vs Avid Studio op de iPad
4 februari 2012 iOS

Bij gebrek aan een iPad 2 had ik alleen op mijn iPhone 4S de beschikking over iMovie. En daar is het genoeg om een filmpje kort te bewerken voordat je het rechtstreeks naar bijvoorbeeld YouTube doorstuurt. Op de iPad 2 kun je hem een stuk serieuzer gebruiken al had/heeft de huidige versie een aantal beperkingen. En dat is precies waar Avid Studio op de iPad gebruik van maakt. Bij iMore hebben ze beide applicaties naast elkaar gezet en de conclusie is duidelijk (zowel uit bovenstaand filmpje als uit het bericht): Avid Studio op de iPad is op dit moment de meest complete applicatie voor het bewerken van video.

Mooi, want dan is het ook een kwestie van wachten op de volgende update van iMovie. Want die komt er dan gegarandeerd aan. Mogelijk pas als de iPad 3 aangekondigd wordt natuurlijk. Maar Apple zal dit niet op zich laten zitten.

Let op! Zie ook de reacties hieronder. Het blijkt dat Avid Studio ook niet goed werkt op de iPad 1. Zowel bij Willem Karssenberg als bij mijzelf klapt hij er uit bij het renderen. Als jij een iPad 1 hebt en de applicatie al aangeschaft had, dan hoor ik graag of jij datzelfde probleem hebt.

Deel dit bericht:
"6" Comments
 1. Pingback: (@ictoblog) (@ictoblog)

 2. Pingback: (@_TEDDEX) (@_TEDDEX)

 3. Pingback: Vergelijking iMovie vs Avid Studio op de iPad » ICT & Onderwijs BLOG | Mediawijsheid in het HBO | Scoop.it

 4. Pingback: FLA (@VrijeSchrijvers)

 5. Naar aanleiding van dit bericht en een paar andere Avid Studio gedownload en uitgeprobeerd. Op de iPad 1 kun je het wel vergeten. Het programma start en je kunt foto’s en video’s importeren, maar op het moment dat je er wat mee gaat doen klapt de app er om de haverklap uit. Het lukte me niet om een filmpje van twee minuten te maken!
  Op de iPad 2 ging het beter. Snel even wat geknutseld wat je hier kunt bewonderen.
  Wat ik wel mis is dat je geen voice-over kunt inspreken. Lijkt me nu zo’n logische functionaliteit!
  Ook kun je geen teksten over beelden plaatsen volgens mij. Ik heb het tenminste niet zo snel kunnen ontdekken.
  Maar goed, het schijnt dus beter te zijn dan iMovie…

  • Hmmm, nou moest ik hem natuurlijk zelf ook downloaden en testen op een iPad 1. Maar ik kom inderdaad niet voorbij het renderen. Ook niet na het rebooten van de iPad 1. Ik wilde overigens renderen omdat ik tekst op de video geplaatst had (gewoon er op slepen), daarbij kon ik echter niet beïnvloeden hoe lang die tekst dan op de video getoond werd.

   Ik voeg even een waarschuwing aan het bericht toe voor de iPad 1. Dank je voor het testen!

Reacties zijn niet toegestaan
*