Menu
Categorieën
Apple geeft en Apple neemt: Print to PDF
15 december 2011 iOS

Goed, ik heb lang genoeg gewacht en gehoopt op verbetering van de Save2PDF applicatie, maar toen ik, op zoek naar een applicatie die het dan wél zou kunnen, dit bericht tegen kwam, dat hier bevestigd werd (met een datum van 26 augustus erbij!) wist ik dat het waarschijnlijk gewoon niet meer toegestaan zal worden.

Ik spreek in raadsels? Nou, kijk dan maar even naar bovenstaand filmpje over de Print to PDF applicatie die hetzelfde deed als Save2PDF. Na het opstarten van het programma kon je naar een willekeurig ander programma op je iPad of iPhone gaan. Als dat programma ondersteuning voor Airprint had (zoals bijvoorbeeld Safari), dan zag je nu opeens bij de beschikbare Airprint printers een ‘Print to PDF’ printer staan. Als je dan een printopdracht gaf, dan werd de uitvoer netjes omgeleid naar de Print to PDF applicatie die er dan een PDF van maakte. Handig.

Maar dat mag dus blijkbaar niet meer van Apple en ze hebben de applicatie, die al een paar versies lang goedgekeurd was, verwijderd uit de App store. Save2PDF is snel/slim geweest, die hebben de feature geruisloos verwijderd uit hun app en mochten blijven. Maar zonder dé reden waarom ik de app aangeschaft had.

Waarom nou toch Apple? Het kan niet zijn om Adobe te pesten, daar geloof ik niks van. Had het dan als feature in iOS 5 ingebouwd, dan had ik er niets over te klagen gehad. Maar waarom deze handige, papierbesparende feature niet langer toestaan.

Helaas voor mij heeft de maker van Print to PDF waarschijnlijk wel nog de hoop dat het goed gaat komen, want de app is nog niet in Cydia verschenen en dus kan ik ook op mijn iPad met jailbreak geen gebruik meer maken van deze optie die we op een Macbook of laptop heel vanzelfsprekend vinden, die perfect past bij het papierloze karakter van de iPad, maar dus niet toegestaan is.
En als het niet mag van Apple, dan gebeurt het niet. Op iOS dan. Laat me nou a.u.b. iemand in de reacties vertellen dat het op Android wél mogelijk is!

"5" Comments
  1. Voldoende apps die dat doen voor Android. Ik kan niet zeggen dat het een functionaliteit is die ik vaak gebruik (ik gebruik de Web2PDF plugin voor Dolphin HD waar Patrice al naar linkte) maar mocht ik het ooit nodig achten, dan betaal ik die 7 euro wel voor de Adobe CreatePDF. Die werkt mbv de Share functie die in bijna alle Android apps zit.

  2. Ik gebruik Joliprint op zowel macbook als iPad. Vrijwel elk artikel in pdf formaat te zetten en dan naar iBooks of zo. En nu ook als magazine mogelijk van al je pdf’s van de dag. Is dat hetzelfde? Want ik heb nooit gewerkt met save2PDF.

  3. @Sia Bij Joliprint ben je beperkt tot informatie die publiekelijk toegankelijk op het web staat. Anders kan Joliprint de informatie zelf niet ophalen om te converteren naar PDF. Met deze oplossing (save2PDF of print to PDF) kon je ook bijvoorbeeld lokale documenten of ingevulde webformulieren, informatie die online achter een login staat etc. omzetten naar PDF zónder dat die informatie via de website van een derde partij hoefde te gaan.

    @Patrice Dank je weer voor de aanvullende info! 🙂

Reacties zijn niet toegestaan
*