aug 192011
 

Soms gebeuren er dingen in de ICT business die zo ingrijpend zijn dat iedereen over elkaar heen valt om er over te schrijven. Dat heeft dan meestal als gevolg dat ik me afvraag waarom ik er ook nog een blogpost aan zou besteden. Deze week kwam dat twee keer. De eerste keer toen Google aankondigde dat ze Motorola Mobility voor het niet geringe bedrag van $12,5 miljard in contanten zouden gaan overnemen. En de tweede keer toen HP gisterenavond (maar overdag in de VS) aankondigde dat ze nu al de stekker uit hun TouchPad tablet lijn trekken en aan het onderzoeken zijn hoe ze hun PC-lijn kunnen verzelfstandigen of anders verkopen.

Twee mega-aankondigingen. De eerste vanwege het enorme bedrag dat er mee gemoeid is, de risico’s die er aan kleven voor Google om in de hardware business te gaan, de mogelijke gevolgen van de overname voor de verhouding tussen Google en andere leveranciers die Android gebruiken. De waarde van het Google aandeel daalde een paar procent en de totale waarde van Google daalde met meer dan die $12,5 miljard. Op zich al weer een relativering van dat bedrag natuurlijk.
De tweede mega-aankondiging kwam van HP gisteren. Slechts 6 weken was de TouchPad op de markt. Deze week kwam het bericht naar buiten dat Best Buy moeite had om de apparaten aan de man/vrouw te brengen. Van de voorraad van 270.000 exemplaren hadden ze er maar 25.000 verkocht.
Lees verder….