Help mijn Dropbox is bijna vol!

 Gepubliceerd door om 07:40  Tools
mrt 212010
 

Een van de meest voorkomende problemen bij het gebruik van meerdere computers is het uitwisselen van bestanden. Stel je hebt thuis een desktop computer met Windows 7 staan, maar gaat dagelijks op pad met een Macbook. Dan kun je natuurlijk een USB-stick gebruiken om bestanden uit te wisselen tussen de twee systemen, om misschien heb je wel een servertje thuis staan en maak je zo verbinding. Maar dan moet je altijd online kunnen zijn en dat kan lang niet iedereen.

Dropbox lost dat probleem heel eenvoudig op. Je installeert de gratis client (Windows, Linux en Mac versies zijn beschikbaar) en wijst een map aan op de harde schijf. Alle bestanden die je in die map plaatst worden tussen alle gekoppelde systemen gesynchroniseerd. Je hoeft niet online te zijn tijdens het bewerken, zolang je maar van tijd tot tijd online bent voor de synchronisatie. Aardig is ook de iPhone applicatie waarmee je eveneens toegang hebt tot je Dropbox map.

Ik gebruik hem o.a. voor het opslaan van alle PDF-documenten die ik verzameld heb voor mijn onderzoek, de Endnote bibliotheek met de verwijzingen er naar toe en alle andere onderzoeksdata die ik verzameld heb. Het is een hele geruststelling dat zelfs als mijn laptop in de trein gestolen zou worden (of ik zou hem ergens vergeten) ik toch geen data kwijt ben.

Maar mijn gratis account (2GB is gratis) begint vol te raken. Jij kunt helpen om me wat meer werkruimte te bezorgen. Als je via deze link een dropbox account aanmaakt, dan krijg jij 250MB extra ruimte (dus 2,25GB gratis) én ik krijg 250MB extra ruimte. Win-win dus.

[update 24-3-2010] Met dank aan iedereen die mijn link gebruikt heeft heb ik nu de maximale 3GB extra ruimte inmiddels binnen. Mijn link gebruiken heeft dus geen nut meer, maar als je zelf nog op zoek bent naar uitbreiding, plaats dan gerust jouw referral link hieronder in de reacties. Dat geeft anderen de optie om jou te helpen met het krijgen van uitbreiding. Bij dit bericht hier staan al een aantal links.
[update 30-3-2010] Dropbox heeft de extra ruimte die je via verwijzingen kunt krijgen verhoogd van 3GB naar 8GB extra. Gebruik van mijn link heeft dus wel weer gewoon nut.

Deel dit bericht:

  14 reacties aan “Help mijn Dropbox is bijna vol!”

Reacties (14)
 1. Voila! Je hebt er, als het goed is, al één keer 250MB bij 🙂

 2. Klopt! Ik kreeg zojuist een mail van Dropbox. Dank! 🙂

 3. Overigens, met een stapeltje email-adressen/aliassen, kan je jezelf zo dus heel wat extra ruimte geven.

 4. Helaas, ik gebruik het zelf ook al een tijd dus kan je niet verder helpen met een nieuw account 🙂

  @Martin, dat kan wel maar je moet dan net zo veel Dropbox accounts aanmaken als dat je mailadressen gebruikt. Ging me net wat te ver voor uitbreiding van mijn eigen gratis account.

  Jammer overigens dat de 50 GB versie van Dropbox 9,99 dollar per maand kost. Dat is me net wat te veel van het goede. Een 20 GB account voor 4 dollar of zo zou ik er wel voor over hebben.

 5. Pierre,

  Misschien is Windows Live Skydrive een aanrader ? 25 GB gratis opslag en met het 3rd party tooltje SDExplorer net zo gemakkelijk in gebruik als dropbox.
  http://www.skydrive.nl
  http://www.cloudstorageexplorer.com/

 6. Ik heb ook al een DropBox account, dus op die manier kan ik je niet helpen.
  Maar misschien wel met het volgende (op het gevaar af dat je dat al weet/gedaan hebt)

  Gewiste bestanden lijken verdwenen, maar snoepen nog wel ruimte af van je beschikbare opslag capaciteit. Om ruimte vrij te maken moet je die bestanden dus verwijderen.

  1. Open de web-interface van je DropBox: https://www.dropbox.com/home
  2. Klik de ‘show deleted files’ tab
  3. Onderzoek elke map op eventueel aanwezige verwijderde bestanden.Gewiste bestanden worden in grijs weergegeven.
  4. Selecteer deze bestanden [checkbox]
  5. Verwijder ze definitief met de functie ‘Permanent delete’ onder de tab ‘More actions’.

 7. SDExplorer is helaas niet cross-platform. Niet verbazingwekkend, ’t is van Microsoft…

 8. Ik kan je ook niet direct helpen want heb zelf ook al een dropbox.
  Je weet neem ik aan dat je bij Google Documents tegenwoordig ook alle bestanden kunt opslaan?
  Verder sluit ik me aan bij Peter de Haas. Ook ik maak gebruik van Live Skydrive, zeker als ik bestanden wil delen met anderen, maar ook voor mezelf.

 9. Toen ik me net aanmelde bij Dropbox heb ik al mijn vriendjes een mailtje gestuurd en ik zit nu zelf al op 4 gig gratis en het werkt inderdaad erg fijn!

  Je vergeet trouwens nog te melden dat je heel makkelijk bestanden kan delen met andere Dropbox gebruikers waardoor je makkelijk samen kan werken.

  @willem Google Documents kan je inderdaad alles opslaan maar daarbij kan je nog niet syncen zo fijn als bij Dropbox.

 10. @Pierre

  Je kunt deze link natuurlijk ook toevoegen aan je handtekening onder elke email bericht.

 11. Tja, die dropbox heb ik ook al. Dus daarmee kan ik je niet helpen. Zou het graag gedaan hebben. Volgende keer beter Pierre.
  Dan nog iets anders. Je schrijft: “stel je hebt thuis een desktop computer met Windows 7 staan, maar gaat dagelijks op pad met een Macbook. ”
  Daar kan ik me dus weinig bij voorstellen. Als je dagelijks op pad gaat met een Macbook, dan is de kans verrekte klein dat je thuis een desktop computer met Windows 7 hebt staan.

 12. Bedankt iedereen voor die wel nieuw was wat betreft Dropbox! Ik zit nu op 1,75GB extra. Ik kan tot maximaal 3GB extra, dus gebruik van de link is nog steeds welkom.

  @Jean: Het is inderdaad zo dat ikzelf niet dagelijks de Macbook op stap ga. Ik ga met de tabletPC op stap en gebruik de Macbook maar af en toe (en dan is het juist extra handig om de verschillende bestanden bij de hand te handen en niet handmatig te hoeven synchroniseren). Maar ik vind het scenario helemaal niet zo onwaarschijnlijk.

  @Theuntje: dan heb jij dus meer vrienden die nog geen Dropbox gebruikten. 🙂

  @Willem: Voor het delen van bestanden met anderen gebruik ik op het moment de onbeperkte ruimte die ik heb bij Dreamhost. Zou ook met Dropbox kunnen, maar dat is dus kwestie van de begrensde ruimte zo optimaal mogelijk gebruiken.
  Google Docs ken ik (uiteraard), maar zoals Theuntje al aangaf is het synchroniseren daarmee een stuk minder gemakkelijk. Nu heb ik er geen omkijken naar.

  @Peter: Cross-platform vind ik wel zo prettig. Ik weet dat ik Skydrive op Windows getest heb maar heb er helaas niets over opgeschreven. Vreemd genoeg kon ik vandaag niet eens ontdekken waar ik de benodigde software moest downloaden. Op deze pagina dacht ik uitleg gevonden te hebben om het zonder extra software te doen, maar dat werkt blijkbaar alleen onder bepaalde omstandigheden. Willem linkt naar Skydrive Explorer, maar dat is dan weer een programma van een externe ontwikkelaar? En eentje waar ik voor moet betalen als ik de bestanden direct vanuit Skydrive wil kunnen openen. Mij teveel gedoe en het gaat hier om bestanden die ik belangrijk vind om te houden.

  @Martin: moet iedereen natuurlijk voor zichzelf weten maar ik heb er wat problemen mee om bij zo’n product/aanbod de technische gaten te gebruiken.

 13. Nog een vraag aan de aanmelders: ik krijg de 250MB extra pas als jullie de software ook installeren. Ik zie in het lijstje op dit moment 3 accounts staan die wel de afgelopen dagen aangemaakt zijn, maar nog niet in gebruik genomen zijn.
  Er staat er overigens ook eentje bij met de status “ineligeble” als zijnde van iemand waarvan het mailadres al in het systeem van dropbox bekend was of die “dezelfde computer als ik gebruikte”. Blijkbaar voert dropbox dus in ieder geval ook een IP-check uit (en niet alleen mailcheck). Heel slim natuurlijk al snap ik in dit geval niet waar dan de fout vandaan kwam want het was niet een mailadres dat ik ingevoerd heb.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.