jun 192009
 


Bekijk de video op YouTube

Ik verwees afgelopen week al naar Kindlepedia (je kunt hem hier vinden zonder andere tekst er omheen).

Met die tool kun je een Wikipedia pagina omzetten in een Mobipocket bestand. Dat bestand kun je dan downloaden en op je eBook-reader plaatsen.
Hoewel de naam van de tool de indruk wekt dat het alleen voor Kindle is, werkt het ook op een aantal andere eBook readers, zoals de BeBook of Stanza op de iPod Touch / iPhone.

Naar aanleiding van de reacties op het bericht van afgelopen week hebben de makers van de tool nu ook ondersteuning voor de Nederlandstalige Wikipedia toegevoegd. En dat is natuurlijk heel mooi!

In de screencast hierboven leg ik uit hoe je de tool gebruikt al wijst het zich vanzelf.
Zelf heb ik een stukje Javascript gemaakt dat ik toegevoegd heb aan de favorietenbalk in mijn browser. Nou hoef ik bij elke willekeurige Engelse of Nederlandse Wikipedia pagina maar gewoon op die knop te klikken en ik krijg een eBook om te downloaden. Kan niet gemakkelijker dan dat.

In het filmpje laat ik zien hoe het resultaat op mijn BeBook uitziet. Dat deel van het filmpje is niet zo heel duidelijk/scherp, maar ik heb op Flickr een aantal scherpere foto’s gezet:
Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool)) Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool)) Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool)) Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool))

Het filmpje is in het Engels omdat ik verwacht dat er meer Engelstalige kijkers voor zullen zijn. Ik was begonnen aan een ondertiteling, maar dat was me net wat veel tijd. Als er iemand interesse heeft, dan laat het me weten, hij staat al (niet zichtbaar) op dotSUB.

jun 192009
 
iphone 3gs - Klik voor grotere versie

Sinds vanochtend iets na 8 uur is de iPhone 3GS ook bij T-Mobile Nederland te bestellen. Dat kan via de Online Shop of telefonisch via 0800-7123 of 0800-8104.

De iPhone 3GS wordt in Nederland pas op 26 juni (volgende week vrijdag) uitgeleverd en T-Mobile geeft aan dat het maximaal 6 weken kan duren voordat je hem hebt. Ze worden verstuurd op volgorde van bestelling.

Dus…heb ik vanochtend meteen toen de pagina live kwam een bestelling geplaatst voor een 16GB versie.
Natuurlijk komt er volgend jaar weer een nieuwe, betere, snellere, versie uit. Maar ik ‘kon’ (nee hoor, *wilde*) gewoon niet langer wachten.

Geen simlock vrij model, blijkt sofwarematig nu al te regelen, maar ik wil eigenlijk ook gewoon het bijbehorende onbeperkte internet. Wordt ook nu weer vervolgd!