Kindlepedia nu ook voor de Nederlandse Wikipedia


Bekijk de video op YouTube

Ik verwees afgelopen week al naar Kindlepedia (je kunt hem hier vinden zonder andere tekst er omheen).

Met die tool kun je een Wikipedia pagina omzetten in een Mobipocket bestand. Dat bestand kun je dan downloaden en op je eBook-reader plaatsen.
Hoewel de naam van de tool de indruk wekt dat het alleen voor Kindle is, werkt het ook op een aantal andere eBook readers, zoals de BeBook of Stanza op de iPod Touch / iPhone.

Naar aanleiding van de reacties op het bericht van afgelopen week hebben de makers van de tool nu ook ondersteuning voor de Nederlandstalige Wikipedia toegevoegd. En dat is natuurlijk heel mooi!

In de screencast hierboven leg ik uit hoe je de tool gebruikt al wijst het zich vanzelf.
Zelf heb ik een stukje Javascript gemaakt dat ik toegevoegd heb aan de favorietenbalk in mijn browser. Nou hoef ik bij elke willekeurige Engelse of Nederlandse Wikipedia pagina maar gewoon op die knop te klikken en ik krijg een eBook om te downloaden. Kan niet gemakkelijker dan dat.

In het filmpje laat ik zien hoe het resultaat op mijn BeBook uitziet. Dat deel van het filmpje is niet zo heel duidelijk/scherp, maar ik heb op Flickr een aantal scherpere foto’s gezet:
Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool)) Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool)) Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool)) Kindlepedia on BeBook (foto door: PiAir (Old Skool))

Het filmpje is in het Engels omdat ik verwacht dat er meer Engelstalige kijkers voor zullen zijn. Ik was begonnen aan een ondertiteling, maar dat was me net wat veel tijd. Als er iemand interesse heeft, dan laat het me weten, hij staat al (niet zichtbaar) op dotSUB.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ik weet dat het lastig is de titel van een eenmaal geplaatst bericht aan te passen, maar mochten mensen later gaan googlen op kindlepedia wil je ze toch misschien graag hier hebben…

Pierre
13 jaren geleden

Inderdaad niet handig, maar toch maar even gedaan, dank voor het seintje. Oude en nieuwe url werken overigens, dus geen gebroken verwijzingen.