Vraag: Noodzakelijke accessoires voor de iPhone?!


Bekijk de video op YouTube

In afwachting van de levering van mijn iPhone 3GS ben ik natuurlijk al even gaan rondzoeken naar de noodzakelijke accessoires.

Screen protector
Een ding dat duidelijk was (ik heb een iPod Video en een iPod Touch 2G) is dat ik er meteen een screen protector op plak. Had ik op de iPod Video niet gedaan en die heeft krassen, op de iPod Touch 2G heb ik gemerkt dat je er geen last van hebt en eigenlijk niet eens ziet.

Opladen
De iPod Touch 2G had al duidelijk gemaakt dat een aantal van de opladers die ik voor de iPod Video wél nog kon gebruiken, opeens niet meer werkten. Dat had niet met een nieuw formaat connector te maken, maar met de manier waarop de USB-poort van stroom voorzien werd (en mocht worden). Dus ik heb een nieuwe USB-connector voor in de auto aangeschaft en een nieuwe duo-USB stekker voor 220V.

Overigens werkten de verschillende kabels op mijn laptop ook bij de Touch 2G zonder problemen, het is dus echt alleen een bedradingsprobleem in de stekkers. Balen is dat je aan de buitenkant dat niet kunt zien, dus goed kijken of dit in de tekst staat voor je hem koopt. Ik weet niet of de 3GS net zo streng is als de Touch 2G, maar het kan geen kwaad het even in de gaten te houden.
Het voordeel van de twee producten die ik nu aangeschaft heb is dat andere apparaten die via USB opgeladen kunnen worden er ook gewoon op aangesloten kunnen worden. Ze zijn dus niet iPhone specifiek.

Juice Pack
Hoewel de 3GS langer met een opgeladen accu zou moeten kunnen doen, ga ik er vanuit dat een batterypack hoe dan ook geen kwaad kan.
Ik was erg gecharmeerd door de Mophie Juice Pack Air waar ik hierboven de review van toegevoegd heb.
Een alternatief is de iV battery die hier gedemonstreerd wordt. Die heeft een lamp erop zitten die handig zou zijn bij het maken van video-opnames en een USB-poort om andere apparaten mee op te laden. Maar hij ziet er een stuk lomper uit en de Air lijkt me inderdaad een bescherming die je er ‘altijd’ om hebt zitten (in combinatie met de screen protector).

Waar heb jij hem zitten?
Belangrijkste vraag die ik nog heb is: hoe neem ik hem mee? Ik ben geen tasjes mens, heb nooit een colbert aan, meestal spijkerbroeken en shirts zonder vakjes.

Voor mijn iPaq had ik een aluminium case met clip, zoals je hier ziet voor de iPhone, dat beviel helemaal niet. Voor de iPod video heb ik een hoes van leer met clip, zoals hier getoond wordt, dat beviel goed. Het exemplaar voor mijn iPaq blijkt echter snel te verslijten.

Wat gebruiken jullie? Ik hoor graag jullie tips!

Andere noodzakelijke accessoires?
Wat zijn de andere must-haves die ik nog vergeten ben? Wat neem jij zeker mee als je met je iPhone de deur uit gaat?

Disclosure: Ik link in dit bericht naar sites waar je producten kunt kopen. Ik heb geen verbintenis met die sites en krijg ook niet betaald voor het linken. In het geval van istuff.nl ben ik er klant geweest.

0 0 stemmen
Bericht waardering
12 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem van Valkenburg
11 jaren geleden

Hoi Pierre,

ik heb de volgende accesoires voor mijn 2G-versie:
– lader voor het stopcontact, zodat je ook zonder pc of laptop kan opladen.
– extra headset, omdat ik die nog wel eens ergens laat liggen.
– autolader
– beschermhoes (Agent18 Eco Shield Case for iPhone 1G (Black)

mvg,

Willem

Pierre
11 jaren geleden

@Willem:

Dank je voor het lijstje. Ik heb de beschermhoes even opgezocht, maar die heeft (ook) geen bevestiging. Jij hebt hem dus altijd in je colbert zitten?

Fred Zelders
11 jaren geleden

1) iPhone glijdt perfect in en uit je broekzak.
2) Ik heb geen screen protector
3) Voor de vakantieperiode (tent, caravan, etc) heb een silicone case aangeschaft. Maar zodra we weer in gewone doen zijn gaat ie er meteen weer van.

Misschien is hier ook nog wat inspiratie te vinden.

Wilfred Rubens
11 jaren geleden

Ik heb mijn iphone vaak in mijn broekzak zitten. heb ook een rubber beschermhoes. Verder raad ik om te twitteren de app twitfon. Om feeds te lezen gebruik ik gewoon de m-versie van bloglines. Handig ook buienradar-app, Linkedin-app, shazam, 9292ov-app,Bookmarks (delicious)

Bram
Bram
11 jaren geleden

Heb hem ook altijd in mijn broekzak. Wel is het handig om een screenprotector te nemen (bij mij te laat).
Sinds vandaag is er ook navigatie beschikbaar van navigon. Zelf ga ik voor de 32 GB versie aangezien navigatie al bijna 5 GB in neemt (heel europa).

Pierre
11 jaren geleden

@Bram: Waar ik de iPod Video helemaal vol stopte met audio en video (hij was eingelijk ook nergens anders geschikt voor) verwacht ik dat ook bij de iPhone minder te doen.

Ik zag de Navigon applicatie nu bij de introductie voor 75 euro. Dat is niet duur. Maar ik heb al TomTom voor in de auto (gebruik ik incidenteel, vooral op vakantie omdat ik normaal met OV reis), dus dat stond niet bovenaan mijn lijstje.

JoG
JoG
11 jaren geleden

Ook iets voor jouw accessoires collectie?
A-Solar iPhone Charger 2G-3G

Pierre
11 jaren geleden

@Joost: Ik zou een compacte oplader die de zon gebruikt prima vinden. Maar dan liever een exemplaar dat niet iPhone specifiek is. Daarnaast vind ik dat dit soort "accu’s" als nadeel heeft dat het er zo lelijk onderuit steekt.

Ik las overigens dat de Mophie Juice Pack Air een micro-USB aansluiting heeft. Dat is jammer, een mini-USB zou veel logischer zijn geweest voor mij omdat ik meer apparaten heb die daarmee opladen.
Van de andere kant is micro-USB dé nieuwe ‘standaard’ voor apparaten en zeker niet onhandiger dan de eigen iPhone/iPod aansluitingen. Er wordt een kabeltje bijgeleverd van USB naar micro-USB, dus kan ik mijn plug voor in de auto en stekker voor in huis gewoon gebruiken.

Hoewel ik nog even moet afwachten wanneer mijn iPhone precies geleverd wordt heb ik de Mophie Juice Pack Air vandaag maar alvast besteld, inclusief screen protector en een ‘Das Blau iPhone & iPod Touch Lederen Hoes "The Slipper" Zwart’ voor als ik hem niet in mijn broekzak wil vervoeren.

Uiteraard hoor je nog of ze daadwerkelijk bevallen.

Moniek
11 jaren geleden

Hé Pierre,
Goede reden om een mooi colbert te kopen! Geen gezeur met uit-de-broekzak- vallende I-phones. Gewoon een goed colbert met binnen en buitenzakken. Zou je ook goed staan, lijkt me. Met een beetje fantasie is het een (beetje groot uitgevallen) I-phone-tasje. Kwestie van andersom denken.

Pierre
11 jaren geleden

@Moniek: ik heb niks tegen een mooi pak, hoeft dan niet eens alleen een colbert te zijn hoor. Driedelig mag ook.
Maar…ik vind een gemakkelijk shirt, spijkerbroek en stevige schoenen nou eenmaal een stuk gemakkelijker zo ’s ochtends vroeg. En heb zelfs ’s winters negen van de tien dagen mijn mouwen half omhoog gestroopt.

En het shock-effect bij mensen die me in pak tegen komen blijft ook veel groter als ik ze maar af en toe draag.

Wie weet als ik straks volwassen ben? ;-)

Moniek
11 jaren geleden

Daarstraks was ik in een Telecomwinkel om een I-phone 3Gs te bestellen. Vóór mij stond iemand aan de balie die zijn I-phone had laten vallen. Gevolg: totaal versplinterd frontje, het zag eruit alsof hij zijn eigen ruiten had ingegooid. Kosten voor reparatie: rond de 250 euri. Dan toch maar een handtasje? Of een zo’n sokje met een touwtje eraan? ;-)

Pierre
11 jaren geleden

Vandaag mijn bestelling binnen gekregen, ruim op tijd dus voordat de iPhone komt. Helaas bleek nu wel al dat de The Slipper Case die ik besteld heb niet heel handig is. Op de site staat "Deze iPod’s en iPhone’s passen perfect in de hoes omdat deze elastische zijkanten heeft waardoor de hoes zich aanpast aan de iPod Touch of iPhone (3G)". Daarom ging ik er vanuit dat dat dan ook wel zou lukken als ik de Mophie Juice Pack Air zou gebruiken.

Helaas, ik kan nog niet testen of de iPhone 3GS wél gaat passen (de iPod Touch 2G past, maar volgens mij is die platter dan de iPhone), maar de Juice Pack Air past er met geen mogelijkheid in. Ik ga eens mailen naar het bedrijf om te zien wat ze hebben dat wél groot genoeg is, want mijn broekzak blijf ik een slecht idee vinden.