jun 202009
 


Bekijk de video op YouTube

In afwachting van de levering van mijn iPhone 3GS ben ik natuurlijk al even gaan rondzoeken naar de noodzakelijke accessoires.

Screen protector
Een ding dat duidelijk was (ik heb een iPod Video en een iPod Touch 2G) is dat ik er meteen een screen protector op plak. Had ik op de iPod Video niet gedaan en die heeft krassen, op de iPod Touch 2G heb ik gemerkt dat je er geen last van hebt en eigenlijk niet eens ziet.

Opladen
De iPod Touch 2G had al duidelijk gemaakt dat een aantal van de opladers die ik voor de iPod Video wél nog kon gebruiken, opeens niet meer werkten. Dat had niet met een nieuw formaat connector te maken, maar met de manier waarop de USB-poort van stroom voorzien werd (en mocht worden). Dus ik heb een nieuwe USB-connector voor in de auto aangeschaft en een nieuwe duo-USB stekker voor 220V.

Overigens werkten de verschillende kabels op mijn laptop ook bij de Touch 2G zonder problemen, het is dus echt alleen een bedradingsprobleem in de stekkers. Balen is dat je aan de buitenkant dat niet kunt zien, dus goed kijken of dit in de tekst staat voor je hem koopt. Ik weet niet of de 3GS net zo streng is als de Touch 2G, maar het kan geen kwaad het even in de gaten te houden.
Het voordeel van de twee producten die ik nu aangeschaft heb is dat andere apparaten die via USB opgeladen kunnen worden er ook gewoon op aangesloten kunnen worden. Ze zijn dus niet iPhone specifiek.

Juice Pack
Hoewel de 3GS langer met een opgeladen accu zou moeten kunnen doen, ga ik er vanuit dat een batterypack hoe dan ook geen kwaad kan.
Ik was erg gecharmeerd door de Mophie Juice Pack Air waar ik hierboven de review van toegevoegd heb.
Een alternatief is de iV battery die hier gedemonstreerd wordt. Die heeft een lamp erop zitten die handig zou zijn bij het maken van video-opnames en een USB-poort om andere apparaten mee op te laden. Maar hij ziet er een stuk lomper uit en de Air lijkt me inderdaad een bescherming die je er ‘altijd’ om hebt zitten (in combinatie met de screen protector).

Waar heb jij hem zitten?
Belangrijkste vraag die ik nog heb is: hoe neem ik hem mee? Ik ben geen tasjes mens, heb nooit een colbert aan, meestal spijkerbroeken en shirts zonder vakjes.

Voor mijn iPaq had ik een aluminium case met clip, zoals je hier ziet voor de iPhone, dat beviel helemaal niet. Voor de iPod video heb ik een hoes van leer met clip, zoals hier getoond wordt, dat beviel goed. Het exemplaar voor mijn iPaq blijkt echter snel te verslijten.

Wat gebruiken jullie? Ik hoor graag jullie tips!

Andere noodzakelijke accessoires?
Wat zijn de andere must-haves die ik nog vergeten ben? Wat neem jij zeker mee als je met je iPhone de deur uit gaat?

Disclosure: Ik link in dit bericht naar sites waar je producten kunt kopen. Ik heb geen verbintenis met die sites en krijg ook niet betaald voor het linken. In het geval van istuff.nl ben ik er klant geweest.