Nu ook op LOREnet.nl

 Gepubliceerd door om 06:57  Leertechnologie
jun 262007
 
lorenet - Klik voor grotere versie

De LOREnet-harvester heeft zijn werk gedaan en heeft de metadata van de packages die mijn script maakt uit Natschool gehaald (het enige wat ik hoefde te doen was ze daar naar toe uploaden) en ze zijn er zichtbaar. Omdat het script automatisch een trefwoord invoert in het package (respectievelijk slideshare, flickr, youtube) zijn de packages ook gemakkelijk op brontype te vinden zonder verder afhankelijk te zijn van ingebouwde indelingen in een portal als LOREnet. En dat betekent dat je met de ingebouwde RSS-functionaliteiten van de portal ook “gewoon” een RSS-feed voor Slideshare presentaties via LORenet.nl kunt nemen.
Dingen voor de TODO-lijst:
* ik ben niet zo tevreden over mijn beslissing om in de omschrijving van de packages steeds toe te voegen “Package of…”, dat ga ik dus aanpassen.
* de YouTube ondersteuning was relatief weinig werk, die zit er nu dus ook al in, maar ik zag bij een van de packages die ik gemaakt had dat de description in de metadata van de HTML-code ‘stuk’ was. Nog wat tweaken links en rechts dus.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Nu ook op LOREnet.nl”

Reacties (2)
  1. Mooi werk Pierre, m’n complimenten!
    Heb gisterenavond wat uitgeprobeerd en het werkt prima.
    Doe je dit op eigen initiatief, of "in opdracht van"?
    Onderwijsland mag blij zijn met mensen als jij.

  2. Dit is eigen initiatief en eigen tijd. Tja, zo timmeren we allemaal aan de weg, toch?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.