Naar de CEBIT!

 Gepubliceerd door om 21:15  Persoonlijk
feb 212007
 
CEBIT

Zoals je bij Hans kunt lezen heeft hij een aantal bloggers mogen uitnodigen om bij hem op bezoek te komen in Hannover tijdens de CEBIT 2007 in maart. En ik ben een van die bloggers. Ik ga er op 19 maart heen en dan aan het einde van de dag op de 20e weer terug. Bliksembezoek, maar leuk om er weer eens te zijn. Als docent ging ik elk jaar met onze tweedejaars BI-studenten met de bus op en neer. Zij moesten dan een opdracht van een extern bedrijf én vrijkaartjes voor zichzelf regelen. De opdracht had dan betrekking op het verzamelen van informatie over bijvoorbeeld een bepaald soort product. Niet eenvoudig. De CEBIT is niet alleen gigantisch groot, maar je moet je natuurlijk wel voorbereiden als je in anderhalve dag (zo lang gingen wij) bij die gigantische hoeveelheid standhouders je informatie wilde kunnen verzamelen. Daar kwam bij dat ook 7 jaar geleden (dat is de laatste keer dat ik er was) de CEBIT zich al steeds meer op bedrijven ging richten, voor studenten was het dus niet gemakkelijk de aandacht te krijgen van een verkoper.
Overigens moet ik bekennen dat ik ook nooit het genoegen gehad heb om op een van de bovenverdiepingen van de stands te mogen vertoeven. Dat waren twee gescheiden werelden: het gewone volk beneden en de potentiële klanten mochten mee naar boven. Zoals je in de Sneak Peak van de Tulip stand kunt zien heeft die ook een bovenverdieping. Hans, ik neem aan dat je ons wel mee naar boven mag nemen toch?!
Hoe dan ook, als je producten of leveranciers hebt waarvan je vindt dat ik daar zeker langs moet gaan, laat het me dan weten.
Jammer overigens dat Erno Hannink de dag na mij nog komt, dan is er helemaal geen kans om zo’n PaceBlade te lenen voor in de trein terug. ;-)

0 0 stem
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Ik ben een paar jaar achter elkaar naar de Cebit geweest, meestal casual gekleed in spijkerbroek en trui, maar één keer bewust keurig in pak. Ik was zelf verbaasd hoeveel verschil dat maakt: letterlijk tussen beneden- en bovenverdieping. Overigens, toen het een jaar of 3 geleden slechter ging in de IT werd je ook in spijkerbroek al aangesproken:-)

Hans Mestrum
13 jaren geleden

Ha Pierre,
jij mag naar boven toe! Ben jij dan een potentiele klant?
Had trouwens niet verwacht dat je daar nog zou willen vertoeven :-) Overigens komt Erno al op 16 maart en komt Frank Janssen na jou.
Willem vond het interessant als iemand met educatie-achtergrond eens zijn ervaringen deelt met de lezers. Misschien is dat een idee?

Pierre
13 jaren geleden

Ah, ik was even uitgegaan van de volgorde in het bericht aangezien ik als voorlaatste in het rijtje stond en als voorlaatste langs kom.

Dit is natuurlijk vast geen goed moment om te verklappen dat mijn werkgever alle PC’s en laptops gestandaardiseerd hebben op het merk HP.
Maar mijn eerste PC was een Tulip PC Compact (al zat daar toen het label van Ahrend op)
Is het zo slecht op die eerste verdieping dan? (dan hoef ik geen pak aan te trekken ;-) )