Hoeveel euro zei je dat het was?!

iliad - Klik voor grotere versie

Oei, dat is wel even schrikken. Ik lees bij PCMweb dat de iLiad nu ook te koop is in Nederland. Via Selexyz.nl. Voor ‘slechts’ 649 euro is hij van jou. Watblief? Jazeker, slechts 649 euro voor deze compacte pocketboek (155x216x16mm) met 128MB Flash geheugen aan boord goed voor circa 150 titels. De resolutie van het scherm is 1024x768pixels.
Maar…
Zet daar tegenover de aanbieding van Vobis van afgelopen weekend. Voor het bedrag van 799 euro (toegegeven dat is 150 euro meer dan de iLiad) krijg kreeg je een Toshiba A210-10Y notebook met 15,4 inch breedbeeldscherm, AMD Turion 64 X2 Dual-Core Tl-52 processor, 2GB intern geheugen, een 160GB harde schijf (hoeveel titels passen daar op?), Windows Vista Home Premium, een ingebouwde webcam, Wireless LAN, Bluetooth, 6-in-1 kaartlezer, ATI Mobility Radeon HD2400 videokaart, DVD+/- ReWriter Double Layer.
Vobis - Klik voor grotere versie
Toegegeven, hoewel ik voor beide systemen de aanvullende info niet heb, zal de iLiad ongetwijfeld lichter zijn en een langere accuduur hebben. Als je alle functionaliteit er uit haalt, het kleurenscherm vervangt door zwart/wit, de harde schijf en DVD brander vervangt door een hoeveelheid Flashgeheugen waar een gemiddelde USB Stick die ze gratis uitdelen op beurzen zich al niet meer mee durft te vertonen dan moet dat wel lukken.

OLPC
Maar voor deze bedragen kun je beter een OLPC machine kopen. Zelfs als je er daar twee van moet betalen (eentje voor jezelf en eentje voor een kind in een ontwikkelingsland), dan ben je nog goedkoper uit dan één iLiad.

Enige kans…
Enige kans die ik nog zie voor de iLiad is als iemand me een exemplaar te leen geeft en ik er in die tijd vreselijk verliefd op zou worden, maar anders vrees ik dat het ook met die ruim 100 gratis titels die Selexyz beschikbaar stelt geen hit gaat worden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
16 jaren geleden

Helemaal met je eens.
Zie ook: nooit meer kaften en internet de klas uit
Overigens noem ik dat bedrag van ¤ 649 al in m’n bericht van januari jl.
Vlak daarna heb ik voor simpel thuisgebruik een Acer notebook gekocht voor ¤ 549 die sindsdien prima voldoet!

Pierre
16 jaren geleden

Je schreef "Edupaper hoopt dat dat naar ¤ 450 kan zakken", nou dat is dus niet gelukt helaas.