1000+

RSS statistieken - Klik voor grotere versie

Tja, ik ben een tijdje geleden begonnen met het vermelden van elke keer als de RSS statistieken een nieuwe 100-grens doorbroken hadden. Zo zat ik in juni op 900 en in maart op 800. En de afgelopen twee dagen zat ik voor het eerst boven de 1.000 RSS abonnees. Het is maar goed dat ik geen gekke dingen beloofd heb te doen bij het bereiken van deze grens.
Om het een beetje in context te plaatsen, heb ik ook naar het “reach” kengetal gekeken bij Feedburner. Het voordeel daarvan is in ieder geval dat daarvan gezegd wordt dat die getallen meestal lager zijn dan de werkelijkheid. Zie bijvoorbeeld dit bericht, geschreven door iemand die overigens 2.333 subscribers heeft. Als ik de reach cijfers voor de drie feeds verzamel dan kom ik op een reach van 200 – 277 bij die iets meer dan 1.000 subscribers. Works for me.
Dus: bedankt voor het lezen, reageren, discussiëren, jullie tips, en verbeteringen. ;-)

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Tja, als we allemaal onze cijfers gaan publiceren ontstaat er vanzelf alsnog een lijst, (iets waar jij niet dol op bent tenzij je bovenaan staat las ik bij Moqub):-)
En inderdaad, wat mij betreft stá je bovenaan! Tenslotte ben ik door jou geïnspireerd geraakt om te gaan bloggen. Van harte gefeliciteerd!

Pierre
13 jaren geleden

Nee hoor, wat de soort lijst betreft waar jij het over had vond en vind ik dat je helemaal gelijk hebt: dat is zelfs/ook bij ‘edubloggers’ appels met peren proberen te vergelijken. Want als onderlinge vergelijking zeggen ook dit soort cijfers niets.

De waarde van een weblog wordt door mij niet bepaald door hoeveel andere lezers dat weblog heeft, maar door de waarde die het voor mij heeft. En dat kan zijn doordat er af en toe heel handige, interessante, leuke, belangrijke, …, dingen op staan. Of omdat ik bij wil houden wat iemand doet of een project doet. Dan is een top 100 van iemand anders hoogstens een beginpunt.