Me And My Macbook

Macbook

Vaste luisteraars van de EduKast weten het al een tijdje. Maar aangezien natuurlijk niet iedereen die dit weblog leest ook naar de EduKast luistert leek het me toch ook wel voor de hand liggen om het hier even te vermelden: sinds twee weken beschikken we bij de afdeling waar ik werk over een Macbook.
Waarom?
Die Macbook is aangeschaft zodat we ook Mac-gebruikers kunnen ondersteunen bij vragen met betrekking tot onze leeromgeving. Gelukkig hebben we nog weinig vragen gehad en dus kon ik er de afgelopen twee weken in de avonduren uitgebreid mee spelen/oefenen/werken (kies zelf maar).

Moeilijke start
Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar wel van het soort die er voor zorgde dat ik na die eerste frustratie me voornam dat ik die Macbook te doorgronden zodat ik me er net zo thuis op zou voelen als op een XP machine.
En uiteraard helpt het dan om een plek te hebben waar ik die ervaringen met de Macbook en de verschillende software kan vastleggen.
Dat doe ik sinds twee weken op dit weblog: Me And My Macbook.

Beetje anders dan anders
Zoals de Macbook niet helemaal ‘zoals altijd’ is voor mij, is ook dat weblog dat niet helemaal. Ik heb voor de verandering gebruik gemaakt van WordPress als blogtool (helemaal niet gek) en ik schrijf in het Engels.
Ik hoop dat dat je niet weerhoudt om te reageren, aanvullingen te plaatsen etc.

Maar het is toch niet jouw Macbook?
Nee dat klopt, maar MeAndTheFontysMacbook.com bekt een stuk minder lekker. En ik vond eigenlijk het gebruik van één handelsmerk in een url wel meer dan genoeg.
Overigens betekent het ook dat ik niet weet hoe lang ik door kan gaan met schrijven. Immers, als andere collega’s er mee aan de slag willen dan gaat hij daar naar toe. Ik weet niet of ik hen dan ook zo ver krijg daar ervaringen te plaatsen. We zullen zien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
Bram
14 jaren geleden

Hoi Pierre, ook al is het geen liefde op het eerste gezicht, ik ben erg benieuwd naar jullie lange termijn liefde! ;-) Misschien kunnen de volgende pagina’s je helpen in het opbouwen van je nieuwe relatie:
http://www.macmiep.nl (online cursus)
http://www.macfreak.nl (groot forum)
http://www.macminds.net (hier schrijven voornamelijk pro gebruikers!)

Ik ben een aantal jaren terug ook overgestapt en ik wil echt niet meer terug (helemaal in combinatie met Bootcamp en OSX). Mocht ik je ergens nog een keer mee moeten helpen dan hoor ik het graag.

Groeten,

Bram (zie email bij mijn naam)

Ps en natuurlijk voeg ik je nieuwe blog toe aan mijn lijstje

Gijs de Bakker
Gijs de Bakker
14 jaren geleden

Goede zet Pierre! En mocht je nog op zoek zijn naar wat interessante apps, kan ik je nog wel aan wat tips helpen.

Bram
Bram
14 jaren geleden

Pierre ik heb zojuist een paar reacties toegevoegd op je nieuwe blog (niet allemaal in het engels sorry!) maar ik mis 1 optie. Als ik een reactie heb gepost kan ik daarna niet simpel op een knopje home klikken om terug te gaan naar het gehele overzicht. Misschien handig om deze toe te voegen?

Bram
Bram
14 jaren geleden

Edit: Sorry zojuist gevonden. Er is zelfs een hele grote knop ;-) Je moet namelijk gewoon op de banner klikken…

Pierre
14 jaren geleden

Zie je: zo is het ook bij een Macbook. Soms ligt het erg voor de hand hoe iets moet, maar als je het niet weet, dan kom je er niet op. ;-)

Bram
Bram
14 jaren geleden

Hahaha ik denk dan ook dat het te maken heeft dat ik nu op een windows computer zit en niet op een mac. Als ik een mac had gewerkt dan had ik het natuurlijk gelijk gevonden (uch, uch) ;-)

Ik zie overigens veel vragen die je stelt (dock, Expose, Muis, enz) al beantwoord worden op de eerste 3 pagina’s van macmiep dus neem daar echt eens een kijkje!

Pierre
14 jaren geleden

Zal ik doen. Ik heb de links in je reactie even ‘actief’ gemaakt, dan kunnen ook anderen daar meteen op klikken.
Overigens merk ik na twee weken wel al dat een heleboel dingen die in het begin voor nogal wat frustratie zorgden al als heel vanzelfsprekend beginnen te voelen (dat maakt zo’n weblog ook leuk om zelf terug te lezen).

Toch zullen sommige dingen wel nooit helemaal wennen als je beide omgevingen gebruikt. Het blijft onhandig als je bijvoorbeeld heel gewend bent aan Ctrl + C en Ctrl + V, want dan gaat je pink gewoon automatisch naar die Ctrl toets. En de Command toets zit nou eenmaal een stuk verder naar rechts. Nou ja, kan ik mee leven.