Me And My Macbook

 Gepubliceerd door om 06:59  MacOS
sep 052007
 
Macbook

Vaste luisteraars van de EduKast weten het al een tijdje. Maar aangezien natuurlijk niet iedereen die dit weblog leest ook naar de EduKast luistert leek het me toch ook wel voor de hand liggen om het hier even te vermelden: sinds twee weken beschikken we bij de afdeling waar ik werk over een Macbook.
Waarom?
Die Macbook is aangeschaft zodat we ook Mac-gebruikers kunnen ondersteunen bij vragen met betrekking tot onze leeromgeving. Gelukkig hebben we nog weinig vragen gehad en dus kon ik er de afgelopen twee weken in de avonduren uitgebreid mee spelen/oefenen/werken (kies zelf maar).

Moeilijke start
Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar wel van het soort die er voor zorgde dat ik na die eerste frustratie me voornam dat ik die Macbook te doorgronden zodat ik me er net zo thuis op zou voelen als op een XP machine.
En uiteraard helpt het dan om een plek te hebben waar ik die ervaringen met de Macbook en de verschillende software kan vastleggen.
Dat doe ik sinds twee weken op dit weblog: Me And My Macbook.

Beetje anders dan anders
Zoals de Macbook niet helemaal ‘zoals altijd’ is voor mij, is ook dat weblog dat niet helemaal. Ik heb voor de verandering gebruik gemaakt van WordPress als blogtool (helemaal niet gek) en ik schrijf in het Engels.
Ik hoop dat dat je niet weerhoudt om te reageren, aanvullingen te plaatsen etc.

Maar het is toch niet jouw Macbook?
Nee dat klopt, maar MeAndTheFontysMacbook.com bekt een stuk minder lekker. En ik vond eigenlijk het gebruik van één handelsmerk in een url wel meer dan genoeg.
Overigens betekent het ook dat ik niet weet hoe lang ik door kan gaan met schrijven. Immers, als andere collega’s er mee aan de slag willen dan gaat hij daar naar toe. Ik weet niet of ik hen dan ook zo ver krijg daar ervaringen te plaatsen. We zullen zien.