Gratis Summer School over Social Software

Venus Summer School - Klik voor grotere versie
“Wat zijn Weblogs, Podcasts, Videoblogs, Wiki’s, Social Network Services, Social Bookmarking, Virtual Worlds en al die andere nieuwe internettoepassingen, en wat kun je ermee in het onderwijs? Vragen die aan bod komen tijdens de Summer School on Social Software dat van 3 tot 7 september 2007 plaatsvindt in de Interactieruimte van AVNet K.U.Leuven.

Onderwerp van deze Summer School is de toepassing van ‘social software’ in zowel het bedrijfsleven als het onderwijs. Naast lezingen door social software goeroes zoals dr. Yael Ravin (IBM) en enkele “Good Practices” belooft deze Summer School vooral een praktische cursus te worden waarin de kneepjes van het vak worden aangeleerd.

De lezingen zijn in het Engels en worden via videoconferentie vanuit en naar verschillende Europese locaties uitgezonden. De praktische uitwerking van de onderwerpen gebeurt in het Nederlands onder begeleiding van lokale ervaren social software-gebruikers. Hierbij wordt zeker ruimte gelaten voor eigen initiatief en vragen van de deelnemers.
Inschrijven voor deze uiterst interessante en interactieve zomercursus is gratis en open voor iedereen! Er zijn verschillende formules mogelijk: Naast het volledig volgen van de Summer School, kan registratie ook voor slechts 1 of enkele dagen, naargelang de eigen interesses.”

(bron)

Meer informatie over de agenda en inhoud van deze Summer School is terug te vinden op http://www.venus-seminars.net/ en deze webpagina. Daar kun je je ook aanmelden. Ik moet bekennen dat ik geen van de op de site genoemde sprekers ken, maar de beschrijving van de verschillende onderwerpen die aan bod komen en de opzet waarbij je de Summer Course gewoon vanaf een willekeurige computer kunt volgen maken het geheel interessant. Ik heb begin dit jaar de sessie van Stephen Downes bijgewoond en die was interessant van inhoud en opzet.
Zelf weet ik nog niet zeker waar ik die week ben, ik kan me overigens voorstellen dat voor meer mensen zal gelden dat het een drukke week is. Maar mocht jij wél deelnemen en geen plek hebben om je ervaringen erover te plaatsen, stuur me dan even een mailtje, dan plaats ik ze hier (uiteraard met jouw naam erbij).