dec 102005
 
“Na de strijd tegen aanbieders van beschermde muziek, zullen vanaf volgend jaar ook mensen die songteksten en tabulatuur van beschermde werken online aanbieden mogelijk worden aangeklaagd. De Music Publishers’ Association (MPA) zal vanaf 2006 namelijk actie ondernemen tegen websites die zich op grote schaal hiermee bezighouden. Volgens de MPA zullen in de eisen van de aanklachten celstraffen niet geschuwd worden.”

(bron)

Je kunt er dus op rekenen dat je binnenkort niet meer op internet hoeft te zoeken als je een track op de radio hoort en er voor wilt zorgen dat je de juiste tekst meezingt onder de douche. Maar ja, het is tenslotte illegaal, mag niet, foei, moet je voor betalen.

Van Powerpoint naar OPML

 Gepubliceerd door om 15:50  Internet
dec 102005
 

Zoals ik al eerder zei: OPML is als specificatie knudde, maar je blijkt er wél heel handige dingen mee te kunnen doen. Zo ook bijvoorbeeld de Powerpoint-converter van OPML Workstation (via).
Op zich gaat het uit van het gebruik van Powerpoint op een manier die veel mensen verafschuwen: als verzameling lijstjes, maar als je er wat langer over nadenkt, zie je het grote voordeel ervan. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Van Powerpoint naar OPML  Tags:
dec 102005
 
Podsafe for Peace - Klik voor grotere versie

Laat ik met een bericht aan de critici beginnen: ja, dit is een initiatief van Adam Curry en ja, het is op dit moment cool om alles wat Adam doet slecht te vinden. En ja, als je dit initiatief steunt, zal hij zich daar straks voor op de borst kloppen. Kijk daar effe aan voorbij. Luister drie keer naar de track op het podsafe music network. Vind je het daarna een lekker kersttrack die moeilijk uit je kop te krijgen is? Nou, als je 99 dollarcent overmaakt via Paypal, dan gaan die rechtstreeks naar UNICEF en mag jij de track downloaden. Lees verder….