dec 102005
 
“Na de strijd tegen aanbieders van beschermde muziek, zullen vanaf volgend jaar ook mensen die songteksten en tabulatuur van beschermde werken online aanbieden mogelijk worden aangeklaagd. De Music Publishers’ Association (MPA) zal vanaf 2006 namelijk actie ondernemen tegen websites die zich op grote schaal hiermee bezighouden. Volgens de MPA zullen in de eisen van de aanklachten celstraffen niet geschuwd worden.”

(bron)

Je kunt er dus op rekenen dat je binnenkort niet meer op internet hoeft te zoeken als je een track op de radio hoort en er voor wilt zorgen dat je de juiste tekst meezingt onder de douche. Maar ja, het is tenslotte illegaal, mag niet, foei, moet je voor betalen.

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Aanbieders songteksten en bladmuziek volgend doelwit MPA”

Reacties (5)
 1. Oorspronkelijk was het stimuleren van de voortgang en de toename van kunst, cultuur en wetenschap de reden waarvoor men "intellectuele eigendomsrechten" in het leven riep in onze wetgeving en vorm gaf door jurisprudentie.

  Helaas is ons experiment met "Intellectuel eigendom" uit de hand gelopen: Het is een monster geworden die krachtiger en boosaardiger blijkt te zijn dan we ooit hadden kunnen vermoeden. Een monster die onze intellectuele vrijheid beperkt door kunst, cultuur en wetenschap aan banden te leggen.

  Hoe lang nog?

 2. Dit is zo zielig en het wordt steeds erger… straks kunnen we niet eens meer over straat lopen omdat we dan 1 of andere wet overtreden omdat we een bepaalt merkkleding stuk of een bepaalt muziekstuk bij ons hebben.

  Kunnen ze niet iets beters verzinnen om ons lastig mee te vallen? Ik snap best dat je je orginaliteit wil behouden, maar ik vind ook overdreven dat je straks niks meer mag omdat alles beschermt word… hoe moet een artiest dan laten zien/horen dat ie iets nieuws heeft?

 3. Ondanks dat niemand in die zelf met software werkt behoefte heeft aan software patenten blijft de politiek er mee bezig.

  In Frankrijk komt er wetgeving die open source software te verbieden

  In de USA wil de FCC dat de FBI bepaald welke software op een node mag draaien

  In europa wil men informatie opslaan van alle internet gebruikers, men noemt het "contact informatie" maar deze term is erg ambigu als men bedenkt dat het internet protocol een packet switching netwerk protocol is zonder garantie op aflevering of volgorde: er is dus geen contact informatie. Als men echter applicatie level informatie wil bewaren dan heeft men het over "inhoudelijke informatie" en niet over "contact informatie".

  Dit is een korte greep uit wat de afgelopen weken speelt… volgens mij zijn de huidige economische en politieke machten druk bezig om de vooruitgang tegen te houden.

 4. Oei dan mogen we in het onderwijs wel uitkijken met het muziekonderwijs. Hiermee leren wij onze leerlingen dus om illigale activiteiten te ontplooien.

  Ik vraag me af of het meeneuriën van een liedje op de radio ook strafbaar is.

  Maar we kunnen het natuurlijk ook van de positieve kant bekijken. Het zingen van een liedje in de voorrondes van Idols is dan ook illigaal!

 5. > Maar we kunnen het natuurlijk ook van de
  > positieve kant bekijken. Het zingen van
  > een liedje in de voorrondes van Idols is
  > dan ook illigaal!

  Hoeft niet, betekent waarschijnlijk dat de deelnemers moetn gaan betalen om te mogen ‘zingen’.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.