Gespeeld: Call of Duty Modern Warfare 2 (2022)

Spoiler-alert! Het filmpje hierboven is het einde van de campaign, dus niet kijken als je niet wilt weten hoe het spel afloopt!!

Call of Duty Modern Warfare 2 (2022) is niet de eerste release in de Call of Duty franchise die ik gekocht en gespeeld heb. In 2019, toen ik mijn nieuwe desktop samenstelde, kreeg ik Call Of Duty Modern Warfare (2019) meegeleverd, van het spelen van Call of Duty Black Ops Cold War afgelopen februari blijk ik geen blogpost gemaakt te hebben, maar die heb ik ook aan één stuk door uitgespeeld, net als Call of Duty WWII en als Call of Duty Vanguard niet nog steeds voor minimaal €60,- voor PC over de toonbank zou gaan in plaats van de €26,- waarvoor ik een versie voor de PS4 en PS5 zou kunnen krijgen, dan zou ik die waarschijnlijk ook aanschaffen en spelen (nee, er staat hier nog steeds geen PS5 in huis).

Maar de conclusie is duidelijk: het is duidelijk dat je als PC-gamer bij Activision op dit moment extra betaald voor het feit dat je geen console hebt. Bij Modern Warfare 2 is dat zo’n €10,- extra terwijl ik nu een digitale download heb en anders (dus voor minder geld) een fysieke DVD in een doos koop die via de post verstuurd moet worden.

Nog een conclusie: ik speel ze, ondanks dat ik weet dat de campaign eigenlijk niet meer is dan een onboarding voor de multilevel onderdelen van het spel, die ik dan weer niet speel omdat dat hele online tegen elkaar of met elkaar spelen van CoD me helemaal niets boeit. Ik weet dat het een beetje klinkt als iemand die de Playboy (toen die nog als tijdschrift bestond) koopt en zegt “ik koop hem voor de verhalen” maar het schieten in de campaign is voor mij een relatieve bijkomstigheid. Ja, je doet het heel veel, maar als onderdeel van een verhaal, een puzzeltocht.
Maar €69,- is best veel voor de X uur gameplay. Ik kan dus met geen mogelijkheid ontdekken in hoeveel tijd ik hem uitgespeeld heb. Ik kan terugvinden dat ik hem op 29 oktober 2022 gekocht heb en op 5 november, minder dan een week later had ik de campaign helemaal uitgespeeld op normale moeilijkheid. Ja, dan kun je nog meer achievements halen door bepaalde missies op een moeilijkere manier nogmaals te spelen, maar als het puzzel/uitzoekwerk het belangrijkste is, dan is dat niet echt de uitdaging waar je warm voor loopt.

Hoe dan ook, dat wat er aan campaign inzit is weer de moeite waard als je van heel realistische (qua graphics) games houdt die voor een casual speler met enige puzzelaffiniteit prima te doen is.