iXpod over de maand van AI in het onderwijs

In het kader van de maand van AI in het onderwijs maakte Justine van den Berg drie nieuwe afleveringen van de gratis te beluisteren iXpod podcast.

Hoe gebruik je AI om de prestaties van topsporters te verbeteren?

Justine sprak met Carlo van der Heijden van Innosportlab de Tongelreep. Deze stichting wil samen met atleten, coaches, bedrijfsleven en wetenschap werken we aan innovaties om zwemprestaties te verbeteren. Carlo en zijn collega’s zetten data en AI in bij de training van topsporters.

Deze aflevering kun je hier beluisteren.

AI in onderwijs bij Stichting Primair Onderwijs Groesbeek

Justine sprak met Edgar van Den Bosch, bestuurder bij Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) en Marc Coolen, mediamentor bij iXperium Nijmegen en verantwoordelijk voor de bovenschoolse ict bij SPOG waar het gaat over leren en lesgeven met ict over hoe zij aankijken tegen de inzet van AI in in het onderwijs. Hoe doen ze dat, waar helpt AI, waar liggen kansen en waar zien ze risico’s. En wat vraagt het nieuwe onderwijs van de organisatie van scholen?

Deze aflevering kun je hier beluisteren.

In gesprek met twee AI-experts

En Justine sprak met lector Stijn Hoppenbrouwers van het lectoraat Model Based Information Systems en mijzelf over hoe wij tegen AI in het onderwijs aankijken. Wat gaan we er van zien of zien we nu al? En hoe snel komt AI in het hele onderwijs. Komt het ook in alle vakken waar de HAN voor opleidt? Kunnen we systemen vertrouwen en wie zit er aan het stuur?

Die aflevering kun je hier beluisteren.