Zelfrijdende auto’s? Zelfvliegende vliegtuigen!

Vond je het idee van zelfrijdende auto’s, ondanks alle ontwikkelingen, vergezocht? Wat denk je dan van zelfvliegende vliegtuigen?
Natuurlijk, er wordt al een tijd mee geëxperimenteerd (met autonome drones), en het bedrijf waar het hier om gaat (XWing) is niet de enige die zich op dit gebied begeeft. Maar het idee dat ze er nu in geslaagd zijn om met een bestaand, aangepast vliegtuig, de hele cyclus van vertrek tot/met aankomst succesvol uit te voeren, is toch wel indrukwekkend.

In het filmpje geven ze aan dat de combinatie van het gebruik van bestaande vliegtuigen, de focus op vrachtverkeer over onbewoonde gebieden er voor zorgt dat ze sneller dan anders zou kunnen, ook commerciële toepassingen kunnen ontwikkelen.
Ik moet bekennen dat ik meteen aan American Made dacht, een film met Tom Cruise waarbij hij pilot is van zo’n klein vliegtuigje en ook vracht vervoerd. In Centraal America. 😉

Ik neem niet aan dat dat de soort commerciële toepassing is waar XWing aan dacht. Maar cool blijft het wel.

(getipt door engadget)