Insta360 One X2

Nee, nee, nee. Ik ga er geen kopen.

Mijn buitenactiviteiten zijn niet spannend genoeg om in de buurt te komen van wat je in de promovideo’s allemaal ziet, als webcam heb ik hem niet nodig, ik heb een GoPro 7, die “doet het ook goed genoeg”. Je ziet, ik moet er de nodige argumenten voor verzinnen om er niet meteen een te bestellen. Helemaal gevaarlijk is dat de duikcase al meteen te bestellen is. Al weet ik het wat dat betreft ook nog niet echt. De Theta V overtuigde onderwater niet echt heel erg. Minder licht, veel moeilijker dan bij een fotocamera of GoPro om licht met een lamp toe te voegen. En zoals in de video (een van de vele die vandaag verschenen) uitgelegd wordt: 360-graden video is het nog niet echt geworden. Hoewel er natuurlijk heel mooie voorbeelden zijn, ook van gebruik in het onderwijs waarbij studenten (met VR-bril op) figuurlijk ondergedompeld worden in een praktijksituatie die metΒ  een 360-graden camera opgenomen is.
En het is goed om te zien dat de ontwikkeling op dit gebied gewoon nog door gaat, ook al zijn er mensen die gehoopt hadden op 8K en dat niet gekregen hebben.

Dat video’s niet naar je telefoon hoeven te worden gedownload als je ze wilt bewerken, het “reframen” van 360-graden video naar een gewone platte video, de micro-sd kaart, verwisselbare accu (reserve accu’s heb ik nog niet gezien), het zijn allemaal goede argumenten voor aanschaf. Nee, nee, nee. πŸ˜‰

(p.s. Ben Claremont is vooral niet blij omdat de specs qua resolutie hetzelfde zijn gebleven ten opzicht van versie 1 en de marketingtactieken van Insta360)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Insta360 One X2 https://t.co/2dY2KGugXJ

Florina
Florina
3 jaren geleden

Snel wegklikken en weer doorrrrrr πŸ˜‰ Volgende onderwerp. Helpt dat? #NeeNeeNee