Vakantietip: Niet Storen modus Android

Zo’n weekje herfstvakantie is voor mij een mogelijkheid om even af te schakelen. Voor de werkmail is er een out-of-office optie maar je smartphone gaat gewoon door in zo’n week. En omdat ook de herfstvakantie niet overal in Nederland in dezelfde week valt, zijn er ook nog gewoon mensen aan het werk.

Android heeft al sinds een tijdje (al weet ik even niet sinds welke versie) de “Niet storen” optie. Die gebruik ik dagelijks automatisch, hij zorgt er namelijk voor dat tussen 22:00 uur ’s avonds en 7:00 uur ’s ochtends geen telefoontjes of notificaties op mijn telefoon verschijnen. Nou blijft mijn telefoon sowieso beneden in de la aan de oplader, mensen die me écht midden in de nacht zouden moeten kunnen bereiken weten dat ze beter het “vaste” toestel kunnen bellen (die hangt tegenwoordig ook aan internet, wordt door bijna niemand gebeld maar is door het hele huis te horen).

Daarnaast heb ik een aantal favoriete contacten. Deze contacten kunnen ook als de telefoon op Niet storen staat me bereiken.

Afgelopen week heeft de telefoon de hele week handmatige op Niet storen gestaan. En dat was heel fijn. Ik had daarbij aangegeven dat meldingen van apps niet op het lockscreen of via de meldingen bovenin het venster weergegeven mochten worden, een agendanotificaties, niets.
Behalve dan van die lijst van favoriete contacten. Zo bleef ik ook tijdens het fietsen bereikbaar voor het geval het nodig mocht zijn (en voor het geval ik het nodig had) zonder Twitter, Whatsapp, Facebook, Signal, Outlook notificaties.

   

Apple heeft een vergelijkbare optie in iOS ingebouwd zitten. Zij gaan zelfs een stapje verder en hebben ook een automatische automodus ingebouwd. Daar zou ik pre-COVID-19 niet zo veel aan gehad hebben als OV-reiziger, maar ik zou die zeker ook aanzetten als hij voor Android beschikbaar was. Daar zou je een “driving mode”  moeten hebben, maar die is in Nederland op mijn Galaxy S9 nu niet voorhanden. Ik kan alleen tijdstippen instellen voor het automatisch inschakelen van Niet storen.

Hoe dan ook, voor de vakantie was het een prima optie en als je ’s avonds of op je vrije dag / in het weekend minder gestoord wilt worden door je telefoon eveneens.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Vakantietip: Niet Storen modus Android https://t.co/Bh7xEKXQLH

Mihasin
3 jaren geleden

Ik heb onlangs een OPPO-telefoon gekocht, is er ook zo’n functie? ik kan niet vinden

Pierre
Pierre
3 jaren geleden
Reageer op  Mihasin

Als je op deze site kijkt zie je allemaal handleidingen voor ColosOS staan dat op OPPO-telefoons gebruikt wordt. Bij ColorOS 7.1 is er in ieder geval (tenminste volgens de Engelstalige handleiding) een “Do Not Disturb” optie beschikbaar.