Interessant: slimme nummerherkenning op Samsung telefoon

Ik had het (ongemerkt) vast al een tijd aanstaan, maar het viel me gisteren pas op toen ik 2 telefoontjes binnen kreeg die er beiden gebruik van maken: “Smart Call“. De screenshot hiernaast is van de Samsung informatiepagina, het is niet echt netjes als ik een screenshot van de twee gesprekken in mijn belhistorie plaats (of anders zie je zó veel zwarte balken dat het ook niet echt de moeite waard is).

Het principe is simpel: het waren twee gesprekken van mensen waar ik het 06-nummer (nog) niet in mijn contacten had zitten maar waarbij mijn telefoon zowel naam van de beller als het bijbehorende bedrijf liet zien op mijn scherm. Het is een feature op mijn Samsung telefoon die “Beller-id en antispambeveiliging” heet en die gebruik maakt van de diensten van Hiya. Het helpt bij het identificeren van nummers van spammers of andere ongewenste figuren. Maar het helpt dus ook de andere kant op: het herkennen van bonafide telefoontjes.

Je kunt op dezelfde pagina op je telefoon aangeven of je wilt dat anderen, die jouw 06-nummer niet in hun contactpersonen hebben zitten dit te zien krijgen. Als je het aanvinkt vraagt de app meteen toegang tot je contactpersonen en daarna toestemming om je telefoongesprekken te starten en te beheren. Die opties zijn ongetwijfeld een stuk minder “eng” dan ze zo klinken. Maar zonder toelichting over wát dat dan precies inhoudt voor de app en waarom dat nodig is, vind ik dat niet handige vragen.

Los daarvan vind ik het zelf meer een feature die als ontvanger leuk is, maar als iemand mijn gesprek niet aanneemt omdat hij/zij niet weet wie belt, dan vind ik dat voor nu prima. Dat is waarschijnlijk anders als je bijvoorbeeld zelfstandige journalist of fotograaf bent.

Hoe dan ook, ben jij zelfstandige of werk je in een business waarbij je vaak mensen voor het eerst belt en het handig is als ze je naam al meteen zien (én ze een Samsung telefoon hebben)? Dan is dit een handige feature om aan te zetten. Ik begrijp dat het op de iPhone ook mogelijk is, maar daar is het een aparte app die je moet installeren.

Kende jij het? Gebruikte jij het? Laat het weten in de reacties!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Interessant: slimme nummerherkenning op Samsung telefoon https://t.co/Oab3xyST7n