Microsoft Teams op RealWear headset

Hij kwam voor mij voor het eerst voorbij in een tweet van Ashwin Brouwer een paar dagen geleden met updates voor Microsoft Teams. Ashwin wees toen op de mogelijkheid die er aan zat te komen om je hand op te steken in Microsoft Teams. Een optie die veel docenten op prijs zouden gaan stellen.

Mij viel vooral de verwijzing naar de  RealWear headset op.  En inmiddels staat er op de site van de leverancier een (beetje suf) demonstratiefilmpje van de headset in gebruik in combinatie met Microsoft Teams. In het filmpje zie je de headset, die zo’n $2.500,- moet kosten in combinatie met een helm. De headset is echter gewoon los te koop, op de verkooppagina staat bv ook een voorbeeld met een baseball pet.

De unit bestaat uit een camera + een klein display dat je dicht in de buurt van je oog draagt waardoor het toch lijkt alsof je naar een groot scherm kijkt.  Op de headset draait een versie van Android. Vergelijkbaar dus eigenlijk met de Google Glass. Van die laatste is inmiddels een versie 2 uit (ook) gericht op bedrijven, daar heb je een vergelijkbare constructie al is het scherm waarop dan geprojecteerd wordt “doorzichtig”.

Waarom noem ik het filmpje “beetje suf”? Nou, omdat hierin eigenlijk niet meer getoond wordt dan toen eerder al de integratie van zulke headsets met Skype (eveneens van Microsoft) getoond werd: de medewerker op locatie heeft een vraag, maakt (via voice besturing) een videoverbinding met iemand die er meer verstand van heeft, kan ter plekke een foto maken en opsturen, super handig. Maar daar heb je dus geen Teams voor nodig, dat ging met Skype ook al.

Op de productpagina staat ook een voorbeeldvideo waarbij ze laten zien dat de persoon op afstand een document uit Teams erbij kan pakken om te laten zien aan de drager van de headset. Maar die demo maakt meteen ook weer duidelijk dat de spraakinterface tamelijk traag is. Dat is de prijs die je betaald om beide handen vrij te houden.

In deze vorm dus nog niet echt een oplossing voor leraren die via Teams de begeleiding van 20 bruggertjes op zich nemen of voor thuis studerende leerlingen die af en toe ondersteuning van een student of klasgenoot nodig hebben. Dan biedt een fatsoenlijk beeldscherm naast de laptop meer toegevoegde waarde voor minder geld.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Helaas. Voor wie zichzelf al verlost zag van beeldscherm en toetsenbord: De RealWear headset (met ingebouwde Micros… https://t.co/C8nEMaGVWy

trackback

Microsoft Teams op RealWear headset https://t.co/th3JO4vrZg