Fabriquer un CIRCUIT IMPRIME TRANSPARENT !

De video werd gisteren gedeeld op Twitter door Per-Ivar, die hem weer van Arjan had. Het filmpje is (zo blijkt) al van een paar maanden geleden, maar nog steeds meer dan de moeite van het delen waard. Hackster.io schreef er een bericht in het Engels over met ook daar de constatering dat het filmpje weliswaar in het Frans is (en ook mijn Frans is helaas enorm achteruit gegaan sinds de middelbare school door gebrek aan gebruik) maar je met de Engelse ondertitel het geheel prima kunt volgen.

In het (lange) filmpje zie je hoe Heliox een elektrisch circuit ontwerpt, uitsnijdt in kopertape met behulp van een Cameo snijplotter, die dan op glas plakt, de verschilleden LED’s, batterijhouder, ATtiny 84 er op soldeert zodat je een heel mooi (nutteloos maar visueel mooi) resultaat krijgt.

In de beschrijving van haar YouTube video vindt je links naar de verschillende onderdelen die ze gebruikt zodat je het ook zelf na kunt proberen te maken. Super. Het proces was voor mij niet nieuw (ik gebruikte karton in plaats van glas op basis van de info van Per-Ivar) maar het wordt op een manier uitgelegd dat het volgens mij voor heel veel meer mensen een goede introductie zou moeten kunnen zijn. En als ik dit soort filmpjes op de middelbare school beschikbaar gehad had, dan was mijn enthousiasme voor het goed leren van Frans als taal een stuk hoger geweest!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

J’ai besoin de sous-titres pour tout comprendre, mais ça vaut le coup. Je suis un nouveau fan de @Heliox_Lab Heliox… https://t.co/Q23buE8S2o

trackback

Fabriquer un CIRCUIT IMPRIME TRANSPARENT ! https://t.co/UvNgmADQ53