Wat is dat toch met Zombies en Games?

Een van de optionele activiteiten (“expeditions”) die in Rise of the Tomb Raider opgenomen zijn, is “Lara’s Nightmare” als onderdeel van “Croft Manor”.  Je wordt ergens in het huis gedropt en moet het opnemen tegen een hele zwerm zombies terwijl je de “Skulls of Rage” moet vernietigen. Hierboven zie je een opname van mijn eerste keer spelen toen ik (spoiler) aan het einde van de opname snel en vakkundig om zeep geholpen werd na het openen van een deur.
Bij de “Cold Darkness” challenge gaat het niet zozeer om zombies maar om mannen die onder invloed zijn van een voor hen nogal vervelend Russisch gas. Het verhaal is dat het hun Dihydrotestosterone (DHT) productie enorm deed toenemen, maar dat leek niet echt een logische verklaring.

Rise of the Tomb Raider is zeker niet het eerste spel waar een apart Zombie-level in is opgenomen. Call of Duty heeft die bv ook in veel van de uitgaven, net als Red Dead Redemption (Red Dead Redemption: Undead Nightmare). Naast natuurlijk al die spellen die in zijn geheel om zombies draaien. Waar komt dat nou vandaan?

Het kanaal Extra Credits maakte daar (8 jaar geleden alweer) een duidelijk filmpje over. Deze Wikipediapagina gaat er (in tekst) uitgebreid op in voor wie liever leest. Het verbaast me nou ook helemaal niet meer dat ik na 3 seizoenen helemaal genoeg kreeg van The Walking Dead. Niet dat ik niet tegen het bloed of de zombies kon, maar het verhaal was gewoon steeds hetzelfde.

Het stukje over: “het zijn (net) mensen, jullie kunt ze er flink van langs geven, het geeft je dezelfde voldoening als een gevecht met een mens zónder de morele dilemma’s” vind ik daarentegen toch wél weer een punt. Want als het voor ons net mensen zijn, maakt dat wat we met ze doen toch eigenlijk juist wél uit?

Hoe dan ook, nu ik “Cold Darkness” overleefd heb (ik zal je de score niet vertellen), kan het natuurlijk geen kwaad om toch een paar zombie’s extra om zeep te brengen.

 

 

 

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wat is dat toch met Zombies en Games? https://t.co/SSRUiSeeTV https://t.co/19spVWFNjR

trackback

Wat is dat toch met Zombies en Games? https://t.co/xKgOWiTXSu