OWD2018 – Ik ga de lucht in!

Hoewel ik al heel tevreden was over ook dag 2 van de Onderwijsdagen omdat de sessie van eerder vandaag goed verlopen was en veel energie opgeleverd had, kreeg de dag nog een verrassende wending.

Tijdens de twee dagen werden we allemaal uitgedaagd, opgeroepen om aan de hand van een negental vragen te bepalen welk soort innovator we waren.

Je ziet hierboven de vier categorieën/typen waar je in terecht kon komen, in goed Nederlands: Disruptor, Enabler, Visionary, Pioneer.
Ik ben eigenlijk geen fan van vragenlijsten en al helemaal niet van het in een hokje ingedeeld worden, maar ik heb de vragen doorlopen. Ik kwam uit bij Pioneer (Pionier).  En ik kan me eigenlijk heel erg vinden in de bijbehorende beschrijving. Al geldt ook hier dat het vaak een combinatie van types is waar je je op bepaalde momenten in zult herkennen. Van de andere kant zal iedereen ook wel mensen in zijn/haar omgeving kennen waarvan je zegt “ja, die is echt een …..” (vul maar in) omdat die mensen meestal meer binnen een typebeschrijving vallen dan jijzelf of anderen. En de clou is natuurlijk dat je alle vier de typen nodig hebt binnen een organisatie.

SURF had een extra incentive (duwtje in de rug) voor mensen om de vragenlijst in te vullen. Als je je scorelijst inleverde dan kon je kans maken op een ballonvaart voor 2 personen. Ik was niet de enige die daar wel kans op wilde maken. De (grote) vaas met kaartjes tijdens de afsluitende sessie was heel vol. Maar toen Christien Bok blind een kaartje eruit koos, klonk tot mijn verrassing mijn naam.  😎  🙂
En dus stond ik op het podium om een enorme cheque in ontvangst te nemen. Wanneer de ballonvlucht plaats gaat vinden is nog niet vastgesteld. Ik weet van de vorige keer (20 jaar geleden!) dat dat sowieso nogal afhankelijk van het weer is. Dus het zou zo kunnen zijn dat het pas komend voorjaar is. Maar dan zie en hoor je dat hier uiteraard ook nog/weer. 🙂

Oh, en de titel heeft het over “ik” maar dat doe ik uiteraard niet alleen!

[update 8-11-2018] De Innovator Type Indicator kun je nu ook online invullen! (je kunt alleen geen ballonvaart meer winnen met het invullen 😉 )

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

OWD2018 – Ik ga de lucht in! https://t.co/5KZEbUVQip

Hannie van der Heijden
Hannie van der Heijden
5 jaren geleden

Zo hou je een ballon/helicopterview! Gefeliciteerd Pierre. Leuk thuiskomen zo!