Creatief met een snijmachine

Afgelopen week kwamen twee leuke filmpjes voorbij bij Adafruit waarin je een vinylsnijder of gewoon meer generiek “snijmachine” aan het werk kunt zien. Het eerste filmpje hierboven laat in rap tempo zien dat er toch nog wel het een en ander komt kijken als je van een afbeelding/tekening een mooi resultaat in papier wilt maken. Maar het laat zo ook meteen wel een aantal handige tips zien voor als je dit voor het eerst wilt doen. De bijbehorende pagina geeft meer info.

Het filmpje hieronder gaan ze nog een stapje verder: ze snijden vormen voor doosjes uit en gebruiken een servo en een Circuit Playground om het geheel aan te sturen:

Ook hier is er een pagina met meer info.

Uiteraard wil je eigenlijk dat leerlingen/studenten niet exact deze voorbeelden namaken, maar ze zien als precies dat: voorbeelden, inspiratie om zelf iets te ontwerpen dat samengesteld is uit meerdere lagen en/of voorzien is van beweging.

 

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Creatief met een snijmachine https://t.co/s6nqq87tHa