Wat is de overeenkomst tussen een zonnepaneel, een diode en een LED ?

In de categorie “van het een komt het ander”.  Het was eigenlijk gewoon een advertentie van Adafruit, hun aankondiging dat ze nu een aantal zonnepanelen in hun aanbod hebben: eentje 6V 2W, een grotere 6V 3.4W, een heel grote met 6V 5.6W, en een heel erg grote die 6V en 9W maximaal kan leveren.

Maar ik wist dat je zo’n paneel niet zomaar op bv een Raspberry Pi kunt aansluiten. Daarvoor is is het outputvoltage niet constant genoeg. Beter is dus om het paneel te gebruiken om een batterij op te laden en dan die batterij te gebruiken om een apparaat van stroom te voorzien.
Om het zonnepaneel een batterij op te laten laden heb je aparte schakeling nodig die Adafruit uiteraard ook verkoopt. En bij die schakeling zat bovenstaand filmpje van Collin Cunningham waarin hij in gaat op de vraag: wat zijn de overeenkomsten tussen een zonnepaneel, een diode en een LED?

Ik zou zeggen: kijken als je het niet weet! 🙂

(p.s. dit is geen sluikreclame, je moet helemaal zelf weten waar je je spullen koopt, ik verdien er niks aan als je dat bij Adafruit of niet doet. Het ging me om het interessante filmpje)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wat is de overeenkomst tussen een zonnepaneel, een diode en een LED ? https://t.co/WpL4nXogWq