Kerstboomverlichting via de smartphone – jaar 2

Ik had al besloten dat ik dit jaar geen oplossing ging bouwen waarbij ik tegen mijn kerstboom zou praten. Toch wilde ik nog een keer stil staan bij die oplossing van vorig jaar. Gisteren werd namelijk de boom voor dit jaar opgebouwd. Omdat ik losse stekkerdozen gebruik voor het schakelen via internet, was de schakelaar voor de kerstboom niet hergebruikt, maar beschikbaar gebleven in het hele systeem van schakelbare stopcontacten als “kerstboom”.

Dat had tot gevolg dat, toen de kerstboom weer aan was, zei onze jongste: “oh, even checken of de webpagina van vorig jaar het nog doet”. Die had hij namelijk bij zijn favorieten op zijn smartphone opgeslagen. En ja hoor, het werkte allemaal nog (het filmpje hierboven is van vorig jaar). Kijk, dan begint home automation ook hier in huis eindelijk ergens op te lijken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] ging Pierre Gorisse van ictoblog iets te ver om zijn kerstboom te bedienen met zijn stem. Afgelopen jaar voerde hij een test uit om […]