Review van BBC Micro:bit door MakeUseOf.com


De BBC Micro:bit is nog steeds niet écht te koop, je kunt hem pre-orderen en dan zou je hem ergens deze maand moeten ontvangen. Goedkoop is hij ook niet echt, zonder verzendkosten kost de basisset zo’n 15 GBP. Dat is een stuk meer dan de 8 GBP die je voor een basisset van de Raspberry Pi Zero kwijt bent. OK, dat is wellicht ook niet helemaal eerlijk aangezien de Pi Zero niet beschikt over Bluetooth en je daarvoor in ieder geval nog een paar euro extra kwijt bent voor een micro-SD kaartje voor het besturingssysteem.

Het zijn dan ook boardjes die met verschillende doelen voor ogen ontwikkeld zijn. Maar het betekent voor Nederlandse scholen in ieder geval wel dat ze vooraf even goed na zouden moeten denken welke van de twee ze zouden willen aanschaffen. Niet dat ze dat (goed nadenken) niet sowieso moeten doen voordat ze dit soort technologie in het onderwijs gaan inzetten.
Bij MakeUseOf.com hadden ze al de beschikking over een exemplaar en daar hebben ze bovenstaande review gemaakt.

Zie ook: