Sporen op internet….

sporen_internetHet was een tweet die ik toevallig voorbij zag komen. Erno Mijland vroeg zich af wat het oudste spoor van zijn activiteiten op internet was (tweet). Hij zat op dat moment op 1996. Twintig jaar geleden alweer.
Ik wist redelijk zeker waar mijn oudste moment te vinden zou moeten zijn. Dat was ik namelijk al een keer tegen gekomen toen Google het zoeken in usenet groepen nog prominent aanbood. Het kan nog steeds via https://groups.google.com

Mijn “oudste” spoor op internet (let wel: dat is dus niet hetzelfde als op het World Wide Web) is hier te vinden en is van 26 november 1992. Ik studeerde toen nog in Tilburg aan wat toen de Katholieke Universiteit Brabant heette. Daar hadden we een moderne bibliotheek met computers die internetverbinding hadden.

Verder terug kan ik geen spoor meer vinden. Zaken als De Digitale Stad in Amsterdam waar ik met mijn modem op inbelde zijn van (veel) later. En van de BBS-en van rond die tijd is uiteraard niets meer online te vinden.

Qua website, weblog etc. zijn de sporen van veel later. Het oudste bericht dat mee-verhuisd is naar hier is van mei 2002, dat kwam oorspronkelijk van blogger.com
Via Archive.org is het oudste spoor pas van een jaar later, oktober 2003, het onestat.com account dat ik er toen al op had is van 7 september 2003.

En jij, hoe oud is jouw oudste online spoor op het internet? Hoe ver terug kun jij gaan in nu nog steeds online zichtbare sporen?

p.s. en dat zou natuurlijk gevolgd kunnen worden door een discussie rond de vraag of ik nu blij moet zijn dat het adres waar ik in 1992 woonde zomaar op internet te vinden is…

[update] Erno heeft ook een post over zijn sporenonderzoek online staan

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Koning
7 jaren geleden

Leuk idee 😉

Ik zit op 1994:

https://groups.google.com/forum/m/#!search/Patrick$20koning/comp.object/OjmJqrNfqjo

Een vraag rondom mijn afstuderen. Vooral de enige reactie is leuk 😉 Zo ver ik me kan herinneren hadden we aan de KUN in 1990 internet. Veel gebruikt tijdens studie en ooit meegedaan aan pilot internet via coax in Nijmegen. Kan hier echter niks meer van vinden.

Gerard Poels
7 jaren geleden

Ik ging ook even speuren en kom niet verder dan 1997:

https://groups.google.com/forum/#!topic/demon.nl.support/T29-D5cTync

Daarvoor had ik al een knoware.nl adres, maar daar is niets meer van terug te vinden…

Je komt leuke zaken tegen tijdens zo’n speurtocht, bedankt voor het idee 🙂