Mooi (onderwijs-)project: zelfstandig rijdende auto op basis van Raspberry Pi

Via Michael Horne kwam ik bij een blogpost over een heel mooi project. De auteur beschrijft niet waarvoor hij het gedaan heeft, of het was “omdat hij wilde weten of het kon” (lijkt mij altijd valide reden) of dat het ook in zijn geval voor een project binnen zijn hogeschool of universiteit was (want dat niveau heeft de opdracht lijkt mij wel).

Het filmpje laat de verschillende vereisten mooi een voor een zien. Zo kan de auto een bocht volgen en rechtdoor rijden (op basis van een wel heel smalle weg overigens), een obstakel herkennen, een stopbord herkennen, een groen en rood licht herkennen.
Als je de tekst leest bij zijn blogpost dan zie je dat er het nodige rekenwerk aan te pas komt.

Er zouden nog heel wat variaties op deze opdracht te verzinnen zijn, herkenning van voetgangersoversteekplaatsen, bredere straten, kruisend verkeer. Eigenlijk alles waarbij je niet meer dan een camera, herkenning van beelden en een ultrasone sensor (afstand tot obstakels aan de voorkant) nodig hebt. Een Google auto is een stuk complexer, maar voor het onderwijs is dit een stuk haalbaarder en betaalbaarder.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Mooi (onderwijs-)project: zelfstandig rijdende auto op basis van Raspberry Pi https://t.co/nheb65f3NT

trackback

Mooi (onderwijs-)project: zelfstandig rijdende auto op basis van Raspberry Pi https://t.co/6DkwEAqii1