Films om gezien te hebben

Afgelopen week was het hier even stil. We waren een weekje aan het genieten van het warme weer en water van Malta. Meer daarover hier.  Als opstart voor de nieuwe werkweek nog even een paar films die wat mij betreft de moeite van het kijken waard zijn. Zeker niet specifiek ICT en Onderwijs gerelateerd, maar toch. In willekeurige volgorde:

 • Mr Holmes
  In “Mr. Holmes” speelt Ian McKellen de oude Sherlock Holmes. Zijn geheugen laat hem in de steek, Watson heeft hem verlaten om te trouwen, hij is bitter en doet verwoede pogingen zich het verloop van zijn laatste case te herinneren. Nou is Ian McKellen “pas” 76 jaar, 17 jaar jonger dan het karakter dat hij in de film speelt, maar hij weet de leeftijd heel confronterend neer te zetten. Daardoor vergeef je de film haast automatisch dat het verloop van zijn zwakke momenten en oplevingen wel heel mooi bij de verhaallijn past.
 • The Second Best Exotic Marigold Hotel
  De film is net als films als “Love Actually” een verzameling van grootheden op leeftijd. Het verhaal heeft een beetje iets weg van The Hundred-Foot Journey met Hellen Mirren (die niet in deze mee speelt), maar heeft een leukere variatie aan verhaallijnen. Gaat over mensen die net als Mr Holmes aan het einde van hun leven staan én mensen die nog aan het begin staan.
 • Time Lapse
  Time Lapse is een science fiction thriller die draait rond het thema “don’t f*ck with time”. De hoofdpersonen doen dat wél en komen daardoor nogal in de problemen.
 • Big Eyes
  Big Eyes komt wat traag op gang, maar sprankelt naar het einde toe. Dat het gebaseerd is op een waar gebeurt verhaal is een bonus, anders zou het wel heel onwaarschijnlijk klinken als verhaal.
 • Inside Out
  Een must-see voor ouders met pubers, en voor hun pubers.

mr holmes TheSecondBestExocticMarigoldHotel InsideOut BigEyes TimeLapse

Samenvattend: tijd, ouder worden, jong zijn, je toekomst willen kennen als centrale thema’s. Prima dus als de dagen korter worden, de bladeren bruin worden…. 😉