Hét dodelijke nadeel van VR: je ziet het niet!

Interessant, dacht ik, toen ik de titel van de video hierboven zag: camera’s om 360 graden video te maken voor Virtual Reality. Het was een van de wensen ook van het DAF Technology Lab in Tilburg dat vorige week geopend is om niet alleen gerenderde 3D-beelden te tonen, maar echte video.

Maar ja, wat kun je daarvan laten zien in een 2D video op Youtube? Helemaal niets. En dat blijft toch wel een beetje hét grote probleem met virtual reality. Microsoft denkt daar een oplossing voor gevonden te hebben bij hun demo’s voor een groot publiek.

https://youtu.be/C3rNIxMlKmI
Ik ben heel erg benieuwd hoe zeer deze weergave overeen komt met de werkelijkheid die je ziet als je de bril ook zelf op hebt. Als dat blijkt af te wijken dan gaat het alsnog mis. We zullen zien.

Overigens, de mensen in de video van Make komen beiden uit Nederland. Je ziet/hoort eerst Daan Kip van Video-stitch en daarna Arthur van Hoff van Jaunt VR.