Microsoft Docs Bèta is beschikbaar

Microsoft_Docs_beta Het is wat kort dag om al meteen een definitief oordeel te vellen, ik heb niet meer dan een uurtje echt de tijd gehad om er mee te spelen. En ja, het is bèta, nee, ik heb de service agreement nog niet onder het vergrootglas gelegd.
Waar heb ik het over? Microsoft Docs, een online omgeving bedoeld om PowerPoint, Excel, Word, PDF, Sway, en Office Mix content te delen met de rest van de wereld. Op de voorpagina staat “gratis en onbeperkt”.
Anders dan Onedrive staat het open delen van de bestanden bij Microsoft Docs centraal. Je kunt geen dingen verbergen. Je kunt links opnemen maar materialen die ergens anders staan of bestanden uploaden, vanaf je PC of van Onedrive (of Sway of Office Mix). Via Disqus kunnen anderen er op reageren.

Bij het toevoegen van materialen wordt erg de nadruk gelegd op het koppelen van een licentie (CC-BY heeft duidelijk zichtbaar de voorkeur) én het duidelijk vermelden wie de oorspronkelijke maker van materiaal is. Materiaal dat anderen delen kun jij ook weer invoegen in je eigen verzamelingen (als de anderen daar toestemming voor gegeven hebben). Verzamelingen kunnen gedeeld en ingevoegd worden in webpagina’s zoals je hierboven kunt zien.
Daarbij heb ik een eigen Sway test toegevoegd, een link naar een Flickr verzameling en een Office Mix presentatie over OneNote die door iemand anders gemaakt is.

En als je nu roept: zou dat iets zijn voor onderwijsmaterialen? voor OER? Het lijkt mij wel.
Wordt het een alternatief voor Slideshare? Mogelijk.


Hierboven zie je een PPT die ik toegevoegd heb. Ziet er perfect uit.

Kortom, een site om in de gaten te houden (en uit te proberen) als je er geen probleem mee hebt om ook dit van Microsoft te gebruiken.

p.s. voor de hele test heb ik gebruik gemaakt van Firefox, werkt probleemloos, de tijd dat Microsoft zulke sites alleen voor Internet Explorer / Edge maakte is al lang voorbij.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Microsoft Docs Bèta is beschikbaar http://t.co/9e0KncZIny

trackback

Microsoft Docs Bèta is beschikbaar http://t.co/Ny6bNBeH0V – hét gratis en ideale online OER deelplatform voor het onderwijs?? #OER

Willem Karssenberg
8 jaren geleden

Even wat uitgetest en ik moet zeggen: Het ziet er best mooi uit!
Ook grappig dat Microsoft die url blijkbaar beschikbaar had.
Jammer genoeg kun je niet zelf de url van jouw account aanpassen.
Bij een wat langere naam wordt die niet helemaal weergegeven en dat vind ik echt jammer.
Als ik docs.com/trendmatcher had kunnen aanmaken zou ik het zeker zijn gaan gebruiken…